Caixabank oferă 1,6 miliarde de euro pentru preluarea integrală a grupului portughez BPI

Caixabank oferă 1,6 miliarde de euro pentru preluarea integrală a grupului portughez BPI
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2016

Caixabank oferă 1,6 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari) pentru preluarea pachetului de 56% din acțiunile băncii portugheze BPI, pe care nu le deține încă, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Oferta de 1,113 euro pe acțiune este condiționată de obținerea aprobării a cel puțin 50% din acționari, a anunțat Caixa, al treilea grup bancar spaniol. Tranzacția ar urma să fie finalizată în trimestrul trei din 2016.

Oferta vine după ce BPI a anunțat că investitorul Isabel dos Santos din Angola și Caixabank nu au reușit duminică să ajungă la un acord privind participațiile deținute în grupul portughez și la expunerea la piața din Angola, care se confruntă cu dificultăți.

Noua Bancă pentru Dezvoltare BRICS aprobă primul set de împrumuturi CITEȘTE ȘI Noua Bancă pentru Dezvoltare BRICS aprobă primul set de împrumuturi

În prezent, Caixabank este cel mai mare acționar al BPI, cu o participație de 44%, în timp ce Isabel dos Santos deține 18,6%.

Caixabank este mai puțin diversificată pe plan internațional decât rivalele sale Santander și BBVA, dar deține participații în Bank of East Asia din Hong Kong, în grupul francez Boursorama, în banca austriacă Erste și firma mexicană Inbursa.

Preluarea integrală a BPI va aduce băncii spaniole câștiguri anuale de 130 milioane de euro din 2017. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
caixabank
bpi
actiuni