Profitul net al Intesa Sanpaolo în România, declin de 15%. Banca are credite neperformante de 15 milioane euro, iar 8 milioane euro sunt improbabil să fie rambursate

Profitul net al Intesa Sanpaolo în România, declin de 15%. Banca are credite neperformante de 15 milioane euro, iar 8 milioane euro sunt improbabil să fie rambursate
scris 8 nov 2017

Profitul net al băncii italiene Intesa Sanpaolo în România a scăzut cu aproape 15% în primele 9 luni din acest an, față de aceeași perioadă a anului trecut, la 8 milioane de euro, inclusive pe fondul reducerii veniturilor operaționale.

Banca a înregistrat în România venituri operaționale de 25 milioane de euro, în declin cu peste 16% față de anul trecut. Costurile operaționale au fost de 17 milioane de euro, în scădere cu 3% în ritm anual.

La finele lunii septembrie, Intesa Sanpaolo avea în România credite performante de 600 milioane de euro, din care 62% erau pe segmentul de retail.

DOCUMENT Economiștii Unicredit se așteaptă în România la creșteri de taxe și modificări ale cursului euro-leu CITEȘTE ȘI DOCUMENT Economiștii Unicredit se așteaptă în România la creșteri de taxe și modificări ale cursului euro-leu

Creditele neperformante însumau 15 milioane de euro, iar cele improbabil să fie rambursate, 8 milioane de euro. Gradul de acoperire a creditelor neperformante era de 56%.

La nivel de grup, Intesa Sanpaolo a raportat, pentru primele 9 luni din acest an, un profit net de 5,9 miliarde de euro, incluzând fonduri publice de 3,5 miliarde de euro primite de la guvernul Italian pentru a compensa, parțial, efectul din bilanț al preluării unor active și pasive de la Banca Popolare di Vicenza și Veneto Banca.

În vară, Intesa Sanpaolo, grupul bancar lider în Italia și unul dintre cele mai solide din Europa, a semnat contractul cu lichidatorii Bancii Popolare di Vicenza și ai Veneto Banca pentru achiziționarea anumitor active și pasive ale celor două bănci, la prețul simbolic de 1 euro.  Tranzacția a avut loc după ce Italia a hotărât să închidă cele două bănci regionale.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
profit
romania
banca
veneto banca
banca italiana