UniCredit împrumută 50 milioane euro de la BEI pentru finanțarea IMM-urilor și a startup-urilor inovatoare

UniCredit împrumută 50 milioane euro de la BEI pentru finanțarea IMM-urilor și a startup-urilor inovatoare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 nov 2017

Banca Europeană de Investiții (BEI) a aprobat un împrumut de 50 milioane euro către UniCredit Bank România, fonduri ce vor fi folosite pentru finanțarea IMM-urilor și a startup-urilor inovatoare, a anunțat luni BEI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acesta este primul credit acordat unei bănci comerciale românești prin intermediul Fondului European pentru Investiții Strategice (FEIS), nucleul Planului de Investiții pentru Europa, cunoscut și ca Planul Juncker.

Acordarea împrumutului a fost analizată încă din primăvară.

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, a mandatat ING, JP Morgan și Societe Generale să-i pregătească întâlniri cu investitori pentru o emisiune de euroobligațiuni CITEȘTE ȘI NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, a mandatat ING, JP Morgan și Societe Generale să-i pregătească întâlniri cu investitori pentru o emisiune de euroobligațiuni

UniCredit Bank va folosi banii pentru a finanța circa 100 de IMM-uri și companii mici care vin cu proiecte inovatoare sau “riscante” în domeniul domeniul instruirii și angajării de personal, în special pentru tineri.

Finanțările aprobate până în prezent pentru România în baza Planului Juncker se ridică la 258 miloane de euro, fonduri preconizate să genereze investiții totale de 943 milioane de euro. Raportat la produsul intern brut, România se clasează pe locul 25 din cele 28 de state UE după valoarea investițiilor generate de acordurile semnate în baza Planului Juncker. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
bei
imprumut
planul juncker
imm
finantare