Profitul UniCredit în România a crescut cu peste două treimi la nouă luni, până la 65 milioane euro

Profitul UniCredit în România a crescut cu peste două treimi la nouă luni, până la 65 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 nov 2016

Profitul consolidat al grupului italian UniCredit în România a crescut cu peste două treimi în primele nouă luni, evoluție susținută de avansul veniturilor din dobânzi și tranzacții, precum și de extinderea portofoliilor de credite și depozite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul italian a obținut un profit consolidat pe piața românescă de 65 milioane euro în perioada ianuarie-septembrie, în urcare cu 65,8% de la 39 milioane euro în intervalul similar din 2015. La un curs de schimb constant, creșterea a fost de 67,4%, potrivit raportului financiar al UniCredit.

Profitul net operațional a crescut cu 63,3%, de la 56 milioane euro la 91 milioane euro. În trimestrul al treilea, grupul a raportat un profit consolidat de 17 milioane euro din activitățile desfășurate în România, în scădere de la 30 milioane euro în precedentele trei luni.

Dan Bucșa, UniCredit Londra: Va trebui să strângem cureaua masiv în ultimul trimestru din 2017 CITEȘTE ȘI Dan Bucșa, UniCredit Londra: Va trebui să strângem cureaua masiv în ultimul trimestru din 2017

UniCredit este prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions.

Evoluția din primele nouă luni ale acestui an a fost sprijinită de majorarea cu 26,6% a veniturilor din tranzacții, până la 70 milioane euro. Veniturile din dobânzi au urcat cu 3,4%, la 154 milioane euro, în timp ce veniturile din taxe și comisioane au crescut cu 9,3%, la 55 milioane euro.

Volumul creditelor acordate de UniCredit în România a crescut cu 5%, de la 4,9 miliarde euro la 5,14 miliarde euro, în timp ce depozitele au avansat cu 29,2%, de la 3,46 miliarde euro la aproape 4,48 miliarde euro.

Creditele scoase în afara bilanțului au însumat 70 milioane euro, în scădere cu 13,2% raportat la aceași perioadă a anului trecut.

Fostul economist senior al UniCredit, Mihai Pătrulescu, va coordona departamentul de research al Colliers CITEȘTE ȘI Fostul economist senior al UniCredit, Mihai Pătrulescu, va coordona departamentul de research al Colliers

Raportul dintre costuri și venituri s-a îmbunătățit cu 4 puncte procentuale, până la 42,5%, în timp ce costul riscului anualizat a coborât cu 42 puncte de bază, la 187 puncte.

La nivelul grupului, UniCredit a raportat un profit net la nouă luni de 1,8 miliarde euro, în creștere cu 14,7%, la venituri în urcare cu 1,5%, până la 17,1 miliarde euro.

La finele lunii septembrie, rata capitalului de bază a grupului (CET1) se situa la 10,82%, în creștere de la 10,33%, în luna iunie. Potrivit unor surse din piață, UniCredit vrea să atragă fonduri de până la 16 miliarde de euro din vânzarea de acțiuni și active pentru a-și crește capitalizarea, în condițiile în care testele de stres derulate de Autoritatea Bancară Europeană (EBA) au relevat că indicatorul CET1 ar scădea la 7,1% în condiții de piață adverse.

UniCredit este prezent în 17 țări cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați, fiind unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
rezultate
romania
profit consolidat