Revolut a înregistrat sucursala bancară din România

Revolut a înregistrat sucursala bancară din România
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 4 iul 2023

Revolut Vilnius a înregistrat sucursala București în luna iunie, printr-o decizie a Registrului Comerțului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Denumirea societății este Revolut Bank UAB Vilnius Sucursala București și are codul unic de înregistrare 48273978. Sediul social al băncii este în Bulevardul Ion Mihalache 15-17, în clădirea Tower Center International, într-un birou Mindspace (care oferă spații de birouri de tip co-working).

Sucursala fusese deja înmatriculată la registrul instituțiilor de credit al Băncii Naționale a României începând cu mai 2022.

Revolut are 2,8 milioane de clienți retail în România, adunați în circa cinci ani, cei mai mulți fiind utilizatori ai serviciilor de plăți și transfer. Revolut a lansat și serviciile de creditare în urmă cu un an și avea împrumuturi în sold de circa 90 de milioane de euro în luna mai.

Încă o bancă obține suspendarea ordinului ANPC privind recalcularea ratelor la credite CITEȘTE ȘI Încă o bancă obține suspendarea ordinului ANPC privind recalcularea ratelor la credite

Compania oferă conturi în România prin intermediul Libra Bank începând cu toamna lui 2020.

Compania va continua să păstreze modelul integral digital și țintește locul 10 după active în piața românească, ceea ce presupune o cotă de piață de aproape 3% sau circa 20 de miliarde de lei echivalent la finele anului 2022.

Revolut nu a avut nevoie, pentru licența bancară, de autorizație din partea Băncii Naționale a României întrucât, conform reglementărilor europene, instituția de credit din Lituania, unde Revolut operează de asemenea și unde a început deja să-și transfere clienții, poate funcționa pe teritoriul țării în liberă prestare de servicii, doar pe baza autorizației (licenței) ce i-a fost eliberată de Banca Centrală Europeană și a notificării autorității de supraveghere din țara de origine.

Precizări transmise de reprezentanții Revolut

Recent, a avut loc înmatricularea sucursalei la ONRC, un pas necesar pentru inițierea demersurilor de operaționalizare a sucursalei, estimată a se finaliza în primul trimestru al anului 2024, conform notificărilor făcute către Banca Lituaniei și Banca Națională a României.

Sucursala figurează încă din anul 2022 în registrul „Sucursale ale instituțiilor de credit din alte state membre" asigurat de Banca Națională a României, ca efect al notificării băncii centrale din România de către Banca Lituaniei, cu privire la intenția entității lituaniene Revolut Bank UAB de a înființa o sucursală pe teritoriul României.

Reiterăm că, în prezent, Revolut nu derulează operațiuni prin intermediul sucursalei. Mai mult, clienții și partenerii trebuie să știe că nu intenționăm modificarea modelului de distribuție prin adăugarea unei rețele  de sucursale fizice, activitatea Revolut în România continuând să se desfășoare 100% online și după operaționalizarea sucursalei.

În România operează 32 de bănci, dintre care 8 sunt sucursale ale unor bănci străine. Cea mai mare sucursală este ING Bank, cu o cotă de piață de 9%m urmată de Citibank Europe, cu o cotă de 2%, dar care nu are operațiuni retail.

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
banca revolut
revolut bank
revolut sucursala bucuresti
revolut vilnius