Rezervele valutare la BNR au crescut la aproape 33 de miliarde de euro, după ce au intrat bani europeni

Rezervele valutare la BNR au crescut la aproape 33 de miliarde de euro, după ce au intrat bani europeni
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 1 sep 2016

Rezervele valutare administrate de Banca Națională a României au crescut cu 309 milioane de euro în august, după ce în conturile Comisiei Europene au intrat 621 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În total au intrat 790 de milioane de euro în rezerva BNR și au ieșit 481 de milioane de euro. 206 milioane de euro au mers către plata unor datorii scadente ale Ministerului Finanțelor.

Bancpost a pus deoparte 19 milioane de euro pentru darea în plată și a trecut pe pierdere CITEȘTE ȘI Bancpost a pus deoparte 19 milioane de euro pentru darea în plată și a trecut pe pierdere

Plățile scadente în luna septembrie 2016 în contul datoriei publice în valută sunt de circa 207 milioane euro.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone, cu o valoare de 3,9 miliarde de euro, cu aproape 100 de milioane sub cea de la sfârșitul lunii iulie.

BNR va publica minutele ședințelor de politică monetară începând cu luna octombrie CITEȘTE ȘI BNR va publica minutele ședințelor de politică monetară începând cu luna octombrie

Rezervele internaționale ale României, valute plus aur, erau de aproape 36,9 miliarde de euro la sfârșitul lunii trecute, față de puțin peste 36,6 miliarde de euro la 31 iulie 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerve valiutare
rezerve bnr