Rezultatele Testului de Stres 2016: Niciun stres pentru Erste Group

Rezultatele Testului de Stres 2016: Niciun stres pentru Erste Group
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2016

Andreas Treichl, CEO Erste Group, a declarat, după publicarea rezultatelor testului de stres al Autoriătății Bancare Europene (ABE), că acestea subliniază soliditatea capitalizării și a modelului de business ale Erste Group.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 “Suntem mai mult decât mulțumiți de faptul că acest test de stres subliniază soliditatea capitalizării și a modelului de business ale Erste Group, deoarece sugerează că am avea o rată a capitalului de rangul 1 (CET 1) de peste 8 procente chiar și în cazul teoreticului șoc sever simulat în cadrul scenariului advers al testului. Am reușit să atingem aceste rezultate solide în cadrul testului de stres în ciuda faptului că scenariul advers a folosit parametri ipotetici extrem de duri, atât pentru regiunea noastră, cât și pentru modelul nostru de business ca bancă de retail, în comparație cu alte regiuni și bănci europene”, a declarat Andreas Treichl, CEO Erste Group.

 Autoritatea Bancară Europeană (ABE) a publicat azi rezultatele testului de stres 2016. În cazul Erste Group, aplicarea scenariului advers ar avea că rezultat o rată a capitalului de rangul 1 (CET 1) conform Basel 3 implementat parțial de 8,2% (la finalul anului 2018), față de un punct de pornire de 12,3% la finalul anului 2015. În total, variația indusă de stres ar fi de -416 puncte de bază.

viewscnt
Afla mai multe despre
erste
test de stres
treichl