Sediul Societe Generale din Franța, percheziționat în cadrul anchetei Panama Papers

Sediul Societe Generale din Franța, percheziționat în cadrul anchetei Panama Papers
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 apr 2016

Autoritățile fiscale franceze au percheziționat în această săptămână sediul central al băncii Societe Generale, în cadrul unei investigații declanșată în urma informațiilor dezvăluite de ancheta jurnalistică Panama Papers, a anunțat duminică proprietarul BRD.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Perchezițiile, care au avut loc pe 5 aprilie, au constituit o etapă "normală" a procesului investigativ, a spus un purtător de cuvânt al Societe Generale, citat de Reuters.

Potrivit publicației franceze Journal du Dimanche, perchezițiile de la sediul Societe Generale au avut ca scop identificarea deținătorilor unor companii offshore înființate prin intermediul firmei de avocatură din Panama Mossack Fonseca.

Cameron dezvăluie ce taxe plătește pe venit și anunță o comisie de anchetă în cazul Panama Papers CITEȘTE ȘI Cameron dezvăluie ce taxe plătește pe venit și anunță o comisie de anchetă în cazul Panama Papers

Societe Generale este unul dintre cei mai activi clienți ai cabinetului de avocatură panamez. Datele Panama Papers au relevat că grupul bancar francez a trimis avocaților 979 cereri pentru înființarea de companii paravan, iar 465 dintre acestea au venit doar de la sucursala din Luxemburg. Grupul francez se află pe locul al patrulea în topul instituțiilor bancare care au apelat la Mossack Fonseca, după HSBC, UBS și Credit Suisse.

Proiectul Panama Papers, o anchetă jurnalistică de proporții ce are la bază o scurgere de peste 11,5 milioane de documente financiare de la Mossack Fonseca, a revelat că șefi de stat și alți politicieni de rang înalt, miliardari, celebrități, sportivi, dar și rețele criminale se numără printre beneficiarii reali a peste 214.000 de societăți offshore înregistrate în 21 de paradisuri fiscale.

Mai multe state europene, printre care Franța, Marea Britanie și România, au anunțat că verifică implicațiile fiscale ale informațiilor publicate prin proiectul Panama Papers.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
brd
panama papers
perchezitii