Senatul îl invită din nou pe Isărescu la audieri și îi oferă două date la alegere. Guvernatorul fusese chemat inițial fix în timpul ședinței de politică monetară.

Senatul îl invită din nou pe Isărescu la audieri și îi oferă două date la alegere. Guvernatorul fusese chemat inițial fix în timpul ședinței de politică monetară.
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 7 feb 2019

Ținând cont de solicitarea guvernatorului Băncii Naționale a României de a reprograma ședința comună a Comisiei economice, industrii și servicii și Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senat, birourile celor două comisii au decis ca acesta să fie invitat în cadrul Comisiilor reunite, în funcție de disponibilitatea acestuia, în data de 11 februarie 2019, începând cu  orele 14:00, sau în data de 12 februarie 2019, începând cu orele 11:00.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul ședinței comune, ar urma să fie dezbătute următoarele teme:

- Raportul asupra stabilității financiare nr.2 din anul 2018, în cuprinsul căruia este inclusă „Tema specială. Eficiența operațională a sectorului bancar și nivelul intermedierii”, prin care se evidențiază o critică adusă strategiilor pe termen mediu ale principalelor 8 bănci din România.

- Elemente referitoare la procedura de Fixing, ca urmare a impactului pe care indicele Robor îl are în calcularea ratelor dobânzilor la creditele în lei ale populației.

ULTIMA ORĂ Parlamentul a aprobat proiectul care permite BNR să aplice amenzi de până la 1 milion lei și să suspende activitatea prestatorilor de servicii de plată pentru nerespectarea limitelor la comisioanele interbancare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Parlamentul a aprobat proiectul care permite BNR să aplice amenzi de până la 1 milion lei și să suspende activitatea prestatorilor de servicii de plată pentru nerespectarea limitelor la comisioanele interbancare

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, fusese invitat să vină astăzi dimineață în Senat, în fața comisiilor de specialitate. Tot azi însă a fost și ședința privind politica monetară a Consiliului de Administrație a BNR, motiv pentru care conducerea băncii centrale nu s-a putut duce în Parlament, solicitând o reprogramare.

Isărescu a fost chemat insistent în Parlament de către senatorul ALDE Daniel Zamfir, care acuză o implicare a băncii centrale într-o eventuală manipulare a indicatorului de piață interbancară ROBOR.

viewscnt
Afla mai multe despre
isarescu
bnr
senat
invitatie
zamfir