UniCredit îl numește pe Dan Bucșa economist-șef pentru Europa Centrală și de Est

UniCredit îl numește pe Dan Bucșa economist-șef pentru Europa Centrală și de Est
Oana Osman
Oana Osman
scris 14 nov 2017

Dan Bucșa preia conducerea echipei de cercetare din Europa Centrală și de Est (ECE) a grupului UniCredit, în calitate de economist-șef pentru ECE, începând cu 17 noiembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El îl va înlocui pe Lubomir Mitov, care a demisionat din funcție pentru a se muta în Washington DC. Mitov va continua să aibă un rol consultativ în relație cu UniCredit.

În calitate de economist-șef pentru ECE al UniCredit, Dan Bucșa va fi responsabil cu cercetarea macroeconomică a Grupului cu privire la regiunea ECE și își va desfășura activitatea la Londra. El îi va raporta lui Erik F. Nielsen, economist-șef al întregului Grup UniCredit.

"Suntem încântați că Dan Bucșa a preluat rolul de economist-șef pentru Europa Centrală și de Est. Are o experiență unică vastă privind regiunea ECE și este binecunoscut clienților din întreaga lume care sunt interesați de această regiune. Suntem convinși că, odată cu promovarea lui Dan, vom continua să avem cea mai bună activitate de cercetare pentru regiunea ECE”, spune Erik F. Nielsen.

Dan Bucșa, UniCredit: Politica fiscală e cel mai mare risc macroeconomic. Succesul emisiunii de eurobonduri are explicații conjuncturale, oferta altor emitenți e prea mică CITEȘTE ȘI Dan Bucșa, UniCredit: Politica fiscală e cel mai mare risc macroeconomic. Succesul emisiunii de eurobonduri are explicații conjuncturale, oferta altor emitenți e prea mică

În ultimii cinci ani, Dan Bucșa a lucrat ca Lead CEE Economist al UniCredit în Londra și, înainte, în cadrul UniCredit Bank România.

Înainte de a lucra în sectorul privat, a predat la Universitatea de Studii Economice din București și a lucrat în departamentul de modelare și prognoză macroeconomică al Băncii Naționale a României. La BNR, Bucșa a fost implicat în elaborarea cadrului de prognoză pentru țintirea inflației. Deține un doctorat în macroeconomie și un masterat în finanțe de la Universitatea de Studii Economice din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan bucsa
unicredit