VIDEO Banca Transilvania lansează robotul pentru antreprenori Raul, după Livia pentru persoane fizice. Recent, BCR a pus în testare platforma George

VIDEO Banca Transilvania lansează robotul pentru antreprenori Raul, după Livia pentru persoane fizice. Recent, BCR a pus în testare platforma George
scris 6 aug 2018

Banca Transillvania a lansat un nou canal de comunicare online, Robotul Raul, prin intermediul căruia clienții micro-companii, IMM și corporate ai băncii pot afla non-stop, prin Facebook Messenger și Skype, informații despre conturile, produsele și serviciile pe care le au la BT. Acesta este al doilea chatbot al Băncii Transilvania, primul fiind Livia, dedicat comunicării cu clienții persoane fizice, cărora le oferă, în medie, circa 250.000 de răspunsuri pe lună.

Robotul Raul oferă antreprenorilor detalii precum:

  • IBAN-ul contului curent in lei sau in alte valute
  • Soldul contului curent in lei sau alte valute
  • Sumele de plata aferente imprumuturilor de pe cardurile de credit
  • Detalii despre rate, dobanzi, comisioane la credite, popriri, curs valutar
  • Informatii despre cecurile sau biletele la ordinde plata
  • Numarul punctelor de loialitate acumulate pe cardul de cumparaturi STAR
  • Detalii despre pachetul NELIMITAT in reteaua BT si extraoptiunile acestuia

Confidențialitatea informațiilor este asigurată de cele două coduri care trebuie specificate de clienți la începutul conversației cu Robotul Raul, și anume codul unic de identificare și cel primit prin telefon.

Banca Transilvania vrea să finalizeze fuziunea cu Bancpost în ritm similar cu preluarea Volksbank, deși e mult mai complexă. Tetik: „Clientul nu trebuie să simtă nimic spre rău\ CITEȘTE ȘI Banca Transilvania vrea să finalizeze fuziunea cu Bancpost în ritm similar cu preluarea Volksbank, deși e mult mai complexă. Tetik: „Clientul nu trebuie să simtă nimic spre rău"

Robotul Raul comunică online astfel:

  • Prin Facebook: Like paginii Raul de la BT → Messenger → Start → Înregistrare → completare CIF (detalii despre CIF) → completare cu codul de validare primit pe telefon → adresarea întrebării în scris;
  • Prin Skype: Adăugare în lista de contacte → Start → Înregistrare → completare CIF → completare cu codul de validare primit pe telefon → adresarea întrebării în scris.

Acesta este al doilea chatbot al Băncii Transilvania, primul fiind Livia, dedicat comunicării cu clienții persoane fizice. În medie, Robotul Livia a oferit 250.000 de răspunsuri/lună în acest an clienților băncii și ai companiei BT Direct. Ambele lansări reprezintă premiere în comunicarea băncilor din România.

Banca Transilvania este a doua bancă din România, în funcție de active. BT are 2,5 milioane de clienți, dintre care 250.000 de clienți companii, aproape 500 de sedii și peste 7.000 de angajați. Este singurul brand bancar românesc prezent în Brand Finance 500 Ranking 2018, realizat de Brand Finance.

Banca Comercială Română, cea mai mare bancă de pe piață, a anunțat în iulie că a lansat în faza de testare beta, pe un număr limitat de clienți, noua platformă digitală George, aceasta urmând să fie lansată oficial spre finele acestui an, după ce Erste a pus-o deja la dispoziția clienților din Austria și Cehia.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
robotul raul
antreprenori
chatbot