Visa și Mastercard au blocat accesul la rețeaua lor pentru o serie de instituții financiare rusești vizate de sancțiuni

Visa și Mastercard au blocat accesul la rețeaua lor pentru o serie de instituții financiare rusești vizate de sancțiuni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 mar 2022

Companiile americane de plăți Visa și Mastercard au blocat accesul mai multor instituții financiare rusești la rețeaua lor pentru a se alinia sancțiunilor impuse în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Visa a anunțat că ia măsuri pentru a asigura respectarea promoptă a sancțiunilor, adăugând că va dona 2 milioane de dolari pentru ajutor umanitar. Mastercard a anunțat, la rândul său. că va oferi ajutoare de 2 milioane de dolari.

EximBank și Banca Românească încep pregătirile pentru fuziune. Brandul Banca Românească - subiect de discuție CITEȘTE ȘI EximBank și Banca Românească încep pregătirile pentru fuziune. Brandul Banca Românească - subiect de discuție

"Vom continua să colaborăm cu autoritățile în perioada următoare pentru a ne conforma obligațiilor pe măsură ce acestea se schimbă", au declarat reprezentanții Mastercard.

Sancțiunile guvernamentale impun Visa să suspende accesul la rețeaua sa pentru entitățile care figurează pe o listă specială, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată situației. SUA au adăugat o serie de instituții financiare rusești pe listă, inclusiv banca centrală și al doilea mare creditor, VTB. 

Statele occidentale au adoptate o serie de sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv prin blocarea accesului unor bănci rusești la sistemul internațional de plăți SWIFT. Măsurile au restricționat puternic accesul Rusiei la sistemul financiar global și au condus la prăbușirea rublei, în timp ce populația a format cozi la ATM-uri pentru a-și retrage economiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
visa
mastercard
rusia
ucraina
sanctiuni
banci rusia
banci rusesti