Vista Bank lansează noua gamă de produse. Antonis Mouzas, CEO: Țintim clienții cu venituri medii de 5.000 de lei și economisiri de peste 50.000 de lei. Vrem să dublăm cota de piață

Vista Bank lansează noua gamă de produse. Antonis Mouzas, CEO: Țintim clienții cu venituri medii de 5.000 de lei și economisiri de peste 50.000 de lei. Vrem să dublăm cota de piață

Ecaterina Ciuraru (director vânzări), Antonis Mouzas (director executiv), Cornel Stănescu (director executiv adjunct), Radu Gerea (IT manager)

scris 24 oct 2019

Vista Bank a investit 3 milioane de euro într-un nou sistem de internet și mobile banking și lansează noi produse de cont curent și economisire, cu dobânzi de până la 4,2%. Directorul executiv al Vista spune că banca se poziționează pe atragerea de clienți cu venituri și economisiri peste medie și că țintește o cotă de piață după active de 1%, adică o dublare a portofoliului.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Vista Bank, fostă Marfin Bank, controlată de familia greacă Vardinogiannis, se așteaptă să iasă pe break-even în acest an, după investiții în sistemul informatic și write-off-ul unor credite corporate de circa 3 milioane de euro acordate înainte de preluarea băncii, spune Antonis Mouzas.

Directorul Mouzas spune că banca se poziționează pe servicii personalizate, care să atragă clienți cu un nivel al veniturilor de 5.000 lei/lună, în medie, și 50.000 de lei disponibili pentru economisire.

“În unitățile noastre intră oameni care sunt cunoscuți pe nume de către personal”, spune Mouzas, care precizează că banca a atras circa 5.000 de clienți noi de la începutul anului.

BCR a lansat un credit de consum acordat integral online CITEȘTE ȘI BCR a lansat un credit de consum acordat integral online

Banca a lansat mai multe opțiuni de depozite la termen, cu dobândă de până la 4% pe an pentru 14 luni și 4,2% pe an pentru 18 luni, pentru sume noi.

Vista are o rată de credite/depozite de circa 60%, spune directorul executiv, și țintește o cotă de piață de 1%, adică dublarea activelor la circa 4 miliarde de lei.

Banca vine și cu patru noi pachete de cont curent cu asigurare de viață inclusă, pentru care va plăti prima de asigurare.

Pachetul standard costă 5 lei/lună i include contul curent, card de debit contactless cu alertă SMS, internet și mobile banking și două plăți interbancare în lei fără comision pentru sume de până la 50.000 de lei/tranzacție.

ING Bank introduce retragerile de numerar fără card de la bancomate și schimbă comisioanele CITEȘTE ȘI ING Bank introduce retragerile de numerar fără card de la bancomate și schimbă comisioanele

Pachetul plus costă 8/lei și oferă 5 plăți interbancare fără comision pe lună.

Pachetul premium se adresează clienților cu cel puțin 100.000 de lei în conturi și oferă o dobândă de până la 1,1% p.a. pentru sumele din contul curent (dacă depășesc 100.000 de lei), precum și asigurare de viață oferită cadou de către bancă pentru primul an.

Pentru clienții care încasează venituri curente prin bancă, Vista oferă un pachet dedicat fără comisioane care conține dotările standard și retragerea gratuită a numerarului la orice bancomat din România, indiferent de bancă. Clienții beneficiază și de o dobândă de 0,5% p.a. pentru sumele din contul curent ce depășesc 3.000 de lei și au acces la overdraft și la credite cu dobânzi reduse față de dobânda standard a băncii.

Asigurarea de viață este încheiată cu Eurolife și oferă despăgubiri de 1.000 de lei pentru deces din orice cauză, 10.000 de lei pentru deces din accident, în cazul pachetelor standard și premium, respectiv 50.000 de lei pentru pachetul plus și 10.000 de lei pentru invaliditate permanentă pentru pachetele standard și premium, respectiv 40.000 de lei pentru pachetul plus.

Pe segmentul de companii, Vista țintește firme cu o cifră de afaceri între 3 și 50 de milioane de euro.

Vista a crescut cu 20% numărul de angajați în acest an și va deschide o nouă sucursală în Piața Unirii din București. În prezent are 30 de unități, dintre care 21 în afara Capitalei, acoperind majoritatea orașelor mari.

Acționarul a majorat cu 10 milioane de euro capitalul băncii în acest an, după o altă majorare de 30 de milioane de euro în 2018, și a ajuns la un capital total de circa 117 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vista bank
cont curent
antonis mouzas