Băncile americane avertizează că procedurile pentru Brexit vor provoca incertitudini semnificative

Băncile americane avertizează că procedurile pentru Brexit vor provoca incertitudini semnificative
scris 2 aug 2016

Mari bănci americane, precum Citigroup, au avertizat în privința incertitudinilor semnificative pe care le vor provoca procedurile pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează Bloomberg.

Citigroup, care obține venituri mai mari în străinătate decât oricare altă bancă americană, a semnalat luni existența ”unor incertitudini semnificative” în urma votului britanicilor în favoarea Brexit și a deplâns mediul de afaceri dificil, scrie News.ro.

Câteva ore mai târziu, Bank of America a recomandat investitorilor să se pregătească pentru mai mulți ani de instabilitate a pieței financiare, întrucât votul britanicilor a introdus ”complexități și variabile” în estimarea valorii unor divizii.

Directorul general al JPMorgan, Jamie Dimon, a declarat la CNBC că destrămarea Uniunii Europene este un risc posibil pe termen lung, în urma Bexit.

Japonia este pe cale să anunțe marți un plan de stimulare în valoare de 28.100 miliarde de yeni (275 miliarde dolari) care include 1.300 de miliarde de yeni pentru atenuarea riscurilor generate de Brexit, potrivit unui proiect obținut de Bloomberg.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
brexit