Băncile britanice au cheltuit pe procese și amenzi aproape 53 de miliarde de lire, în 15 ani

Băncile britanice au cheltuit pe procese și amenzi aproape 53 de miliarde de lire, în 15 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2016

Cele mai mari bănci britanice au cheltuit în ultimii 15 ani pentru procese și amenzi aproape 53 de miliarde de lire sterline, potrivit unui studiu realizat de institutul independent de cercetări New City Agenda, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mărimea acestor costuri a afectat eforturile instituțiilor financiare de refacere a capitalului și capacitatea lor de creditare și a redus dividendele plătite investitorilor, scrie News.ro

Băncile britanice au fost implicate în scandaluri de la manipularea pieței valutare și a dobânzilor și până la incorectitudini în vânzarea de asigurări pentru împrumuturi și a produselor complexe de hedging pentru dobânzi.

INFOGRAFIC Numărul cazurilor de faliment a explodat anul trecut, cele mai multe sunt în București CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Numărul cazurilor de faliment a explodat anul trecut, cele mai multe sunt în București

În timp ce băncile au avut probleme în returnarea de bani acționarilor, din cauza acestor costuri, au continuat să plătească acționarilor miliarde de lire sub formă de bonusuri, potrivit studiului.

”Profitabilitatea băncilor britanice de retail a fost afectată de comportamentul incorect”, a declarat John McFall, director al New City Agenda și fost președinte al comitetului pentru Trezorerie.

Potrivit raportului, numai vânzarea incorectă a asigurărilor pentru împrumuturi a costat băncile 37,3 miliarde de lire, acesta fiind cel mai costisitor scandal în care au fost implicate băncile.

Lloyds Banking Group a alocat 14 miliarde de lire pentru acoperirea costurilor generate de comportamentul incorect, în perioada 2010-2014, de două ori mai mult față de oricare altă bancă britanică.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci britanice
procese banci
amenzi