EXCLUSIV Patriarhul Daniel va primi de la buget o indemnizație egală cu a premierului și șefilor Parlamentului

EXCLUSIV Patriarhul Daniel va primi de la buget o indemnizație egală cu a premierului și șefilor Parlamentului

Patriarhul Daniel. Sursa: Patriarhia.ro

Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 10 apr 2016

Patriarhul Daniel, capul Bisericii Ortodoxe Române, va fi cel mai bine plătit lider religios din România, urmând să primească de la buget, conform noii salarizări propuse de Guven, o indemnizație lunară de 13.706 lei, egală cu a prim-ministrului și a președinților Senatului și Camerei Deputaților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Varianta proiectului promovat de Guvernul Ponta a fost prezentată de Profit.ro în luna septembrie, tot în exclusivitate, în mai multe articole, precum aici și aici, și poate fi analizată comparativ cu proiectul redactat acum de Guvernul Cioloș.

Un arhiepiscop major sau mitropolit al Bisericii Ortodoxă Română sau al Bisericii Romano-Catolice va primi o indemnizație lunară de 12.124 lei, iar un arhiepiscop, șef de cult (mitropolit, episcop, muftiu, șef rabin, președinte uniune, președinte) va avea o indemnizație de 9.800 lei.

EXCLUSIV Noua salarizare a bugetarilor: Cât vor câștiga medicii și personalul medical CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noua salarizare a bugetarilor: Cât vor câștiga medicii și personalul medical

Guvernul Ponta alocase, pentru patriarhul Daniel în proiectul pregătit pentru salarizarea bugetarilor, un salariu brut de bază de 20.000 lei, ceea ce reprezenta un salariu net de bază de 14.727 lei.

Guvernul mai asigură și salarizarea a circa 17.000 de clerici, pe modelul salarizării din profesorilor, și alocă sume, asemenea autorităților locale, pentru plata a circa 19.000 de contribuții pentru personalul neclerical.

viewscnt
Afla mai multe despre
patriarh
daniel
salarizare
indemnizatie
bugetari
premier
parlament