Băncile britanice vor un acord interimar pentru Brexit, special pentru ele

Băncile britanice vor un acord interimar pentru Brexit, special pentru ele
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2016

Băncile britanice vor ca premierul Theresa May să încheie un acord interimar pentru Brexit special pentru sectorul financiar, înainte de începerea negocierilor oficiale de ieșire din Uniunea Europeană, au declarat două persoane apropiate situației, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Un astfel de acord ar avea rolul să mențină dreptul băncilor de a oferi liber servicii și produse în Uniunea Europeană și după încheierea negocierilor oficiale, de doi ani, pentru retragerea Marii Britanii din UE, scrie News.ro.

Aceste intenții s-ar putea dovedi nerealiste, întrucât liderii europeni, inclusiv cancelarul german Angela Merke, au afirmat în repetate rânduri că nu se vor angaja în discuții neoficiale înainte ca May să activeze Articolul 50, care stabilește calendarul retragerii.

Riscul este că, dacă băncile nu se vor simți în siguranță în Marea Britanie, ar putea începe în curând să își transfere angajații și operațiunile din Londra.

ASF ar putea cere MAI să dea acces firmelor de asigurări la informații despre șoferi din baza de date a poliției rutiere CITEȘTE ȘI ASF ar putea cere MAI să dea acces firmelor de asigurări la informații despre șoferi din baza de date a poliției rutiere

Pe de altă parte, există indicii privind o schimbare de percepție din partea bancherilor, chiar și cei care au fost cei mai îngrijorați de impactul Brexit asupra viitorului Londrei ca centru financiar al Europei fiind acum mai optimiști.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
banci anglia