Banco Popolare și Banca Popolare di Milano Scarl vor forma a treia mare bancă din Italia, într-o fuziune de 6 miliarde de euro

Banco Popolare și Banca Popolare di Milano Scarl vor forma a treia mare bancă din Italia, într-o fuziune de 6 miliarde de euro
scris 24 mar 2016

Banco Popolare și Banca Popolare di Milano Scarl vor forma a treia mare bancă din Italia în funcție de active, într-o tranzacție în acțiuni în valoare de 6 miliarde de euro care ar putea declanșa un val de consolidări în rândul bănciilor cooperatiste din țară, relatează Bloomberg.

Primele două mari bănci din Italia în funcție de active sunt UniCredid și Intesa Sanpaolo, ambele prezente și pe piața din România, scrie News.ro

Acționarii Banco Popolare vor deține o participație de 54% la noua bancă, au anunțat cele două instituții financiare.

În cadrul planului, Banco Popolare va atrage 1 miliard de euro de la investitori, printr-o majorare de capital care va avea loc înaintea fuziunii.

”Gruparea băncilor de dimensiuni medii este un pas necesar pentru consolidarea solidității financiare și a capitalului”, a declarat Fabrice Masson, manager de fonduri la BFT Investment managers.

Erste: România ar putea avea cel mai rapid ritm de creștere a economiei din CEE anul acesta CITEȘTE ȘI Erste: România ar putea avea cel mai rapid ritm de creștere a economiei din CEE anul acesta

Fuziunea este cea mai mare din Italia după ce Banca Monte dei Paschi di Siena a cumpărat Banca Antonveneta de la banca spaniolă  Banco Santander, în 2007, pentru 9 miliarde de euro.

Banca formată de Banco Popolare și Banca Popolare di Milano Scarl va avea o capitalizare bursieră de circa 5,7 miliarde de euro, active de 171 de miliarde de euro și peste 25.000 de angajați.

Cele două bănci anticipează economii înainte de taxe de 365 de milioane de euro în 2018.

Banca Centrală Europeană amplifică presiunile asupra băncilor din Italia să rezolve problema creditelor neperformante estimate la 360 de miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
banco popolare
banca popolare di milano scarl