Banco Santander vinde acțiuni noi de 7,1 miliarde euro pentru finanțarea restructurării Banco Popular

Banco Santander vinde acțiuni noi de 7,1 miliarde euro pentru finanțarea restructurării Banco Popular
scris 4 iul 2017

Banco Santander a lansat o vânzare de acțiuni noi în valoare de 7,1 miliarde de euro pentru finanțarea restructurării Banco Popular Espanol, pe care a preluat-o în luna iunie în cadrul unui plan de salvare coordonat de banca centrală, transmite MarketWatch.

Conducerea Santander a anunțat vânzarea acțiunilor pe 7 iunie, când a cumpărat Banco Popular pentru 1 euro, scrie News.ro.

Majorarea de capital, cunoscută sub numele de emisiune de drepturi de preemțiune, implică oferirea de acțiuni acționarilor existenți, cu discount, o practică obișnuită în Europa.

Banca va emite 1,46 miliarde de acțiuni la prețul de 4,85 de euro pe unitate, potrivit datelor publicate luni seara.

Topul băncilor în 2016: BCR și-a consolidat poziția de lider, iar Banca Transilvania a depășit BRD și a urcat pe locul 2 CITEȘTE ȘI Topul băncilor în 2016: BCR și-a consolidat poziția de lider, iar Banca Transilvania a depășit BRD și a urcat pe locul 2

Acțiunile Santander au închis luni la nivelul de 6 euro pe unitate.

Acționarii Santander au timp până pe 20 iulie să decidă dacă doresc să participe la majorarea de capital.

Acțiunile noi vot intra la tranzacționare pe 31 iulie.

Santander anticipează pentru primul semestru un profit net de circa 3,6 miliarde de euro, care ar fi cu 24% mai mare față de rezultatului obținut în aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit băncii, integrarea Banco Popular va avea un impact minim asupra profitului net.

Preluarea Banco Popular contribuie cu circa 82 de miliarde de euro la împrumuturile nete și cu 65 de miliarde de euro la portofoliul depozitelor.

Rata creditelor neperformante ale Banco Popular este de aproximativ 20% și va urca ușor rata creditelor neperformante de la Santander la 5,4%.

După preluarea Banco Popular, rata de acoperire a împrumuturilor Santander va fi de circa 70%.

viewscnt
Afla mai multe despre
banco santander
banco popular