Barclays va cere unui număr de 7.000 de companii să facă mai multe tranzacții sau să plece

Barclays va cere unui număr de 7.000 de companii să facă mai multe tranzacții sau să plece
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2016

Barclays va cere unui număr de 7.000 de companii să facă mai multe tranzacții cu ea, în caz contrar să caute altă bancă, intenția fiind să păstreze doar clienții care aduc profituri semnificative, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Barclays a lansat în luna decembrie un nou sistem informatic, numit Flight Deck, care listează clienții diviziei de trading în funcție de rentabilitatea capitalului, ceea ce permite băncii să prioritizeze cele mai avantajoase relații de afaceri și să îi excludă pe cei mai puțin profitabili, scrie News.ro.

Începând din 2014, Barclays a renunțat la 17.000 de clienți, în condițiile în care reglementările mai stricte în domeniul capitalul au redus rentabilitatea relațiilor cu companiile mai mici, iar noul sistem informatic a identificat alți 7.000 de clienți care ar putea fi nevoiți să caute altă bancă parteneră.

Băncile globale de investiții au renunțat la clienții mici și caută o cotă mai mare pe piața afacerilor cu elita managerilor de fonduri.

Deutsche Bank recunoaște că a înșelat investitorii în tranzacțiile cu acțiuni din SUA CITEȘTE ȘI Deutsche Bank recunoaște că a înșelat investitorii în tranzacțiile cu acțiuni din SUA

Bănci precum Citigroup și HSBC își selectează mai strict clienții, concentrându-se pe cei mai importanți manageri de fonduri.

Ca regulă generală, Barclays vrea o rentabilitate a capitalului de cel puțin 10% din partea fiecărui client. Cei care nu îndeplinesc criteriul pot fie să crească afacerile cu banca fie să plece în cadrul unei tranziții supravegheate.

viewscnt
Afla mai multe despre
barclays