BCE: Creditarea a încetinit, înrăutățirea perspectivelor economice afectează piața bancară

BCE: Creditarea a încetinit, înrăutățirea perspectivelor economice afectează piața bancară
scris 29 nov 2018

Creșterea creditării companiilor din zona euro a încetinit luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE), un semn că înrăutățirea perspectivelor economice începe să afecteze împrumuturile, transmite Reuters.

Creditele acordate companiilor au urcat în ritm anual cu 3,9% în octombrie, cel mai lent ritm de creștere din luna mai până în prezent, după ce în septembrie au înregistrat un avans de 4,3%, cel mai ridicat după criză, scrie Agerpres.

Microsoft a depășit capitalizarea bursieră a Apple, cu până la 3 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Microsoft a depășit capitalizarea bursieră a Apple, cu până la 3 miliarde de dolari

Analiștii consideră că aceste date nu vor afecta intenția BCE de a opri în decembrie programul de achiziții de obligațiuni publice și private în valoare de 2.600 de miliarde de euro (3.000 de miliarde de dolari), lansat în ultimii trei ani, și nici planurile de a majora anul viitor rata dobânzii pentru prima dată din 2011.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bce
creditare
piata bancara