BCR, creștere de 81,3% a profitului net, până la 1,02 miliarde lei, după primele 9 luni

BCR, creștere de 81,3% a profitului net, până la 1,02 miliarde lei, după primele 9 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2018

BCR a anunțat vineri o creștere de 81,3% a profitului net în primele nouă luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 1,015 miliarde lei (218,2 miliarde euro), pe fondul avansului venitului operațional.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Venitul operațional al băncii a crescut în primele nouă luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 12,8%, până la 2,43 miliarde lei (523,4 milioane euro), scrie News.ro.

În activitatea de retail, BCR a generat credite totale noi acordate în moneda locală persoanelor fizice și microîntreprinderilor de 6,3 miliarde lei în primele nouă luni din 2018, pe baza creșterii, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 46% a creditului de nevoi personale “Divers” și o creștere de patru ori a vânzărilor pentru creditul standard imobiliar “Casa Mea”.

Fondatorul Dedeman, Dragoș Pavăl, intră în Consiliul de Administrație de la Cemacon, companie unde are o deținere de aproape 60% din titluri CITEȘTE ȘI Fondatorul Dedeman, Dragoș Pavăl, intră în Consiliul de Administrație de la Cemacon, companie unde are o deținere de aproape 60% din titluri

”BCR și-a consolidat poziția de lider și principal partener bancar pentru românii care vor să-și cumpere o casă, cu peste 22% din piața creditării imobiliare din România (credite noi generate). Vânzările pentru microîntreprinderi au crescut cu 50% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, susținute de oferta îmbunătățită și de implicarea BCR în programul guvernamental Start-Up Nation”, se arată în comunicat.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 15,5%, la 1,515 miliarde lei (325,7 milioane euro), ca urmare a creșterii nivelului dobânzilor în piață, precum și a volumelor mai mari de credite și conturi curente.

Cheltuielile administrative generale în primele nouă luni ale 2018 au ajuns la 1,212,3 miliarde lei (260,6 milioane euro), mai mari cu 11,6%, fiind impactate de cheltuilile mai mari de personal, a investițiilor în noul sediu și în proiecte IT.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
erste