BERD va garanta până la 65% din împrumuturile acordate de Raiffeisen Bank și Banca Transilvania companiilor

BERD va garanta până la 65% din împrumuturile acordate de Raiffeisen Bank și Banca Transilvania companiilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 feb 2022

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va garanta până la 65% din împrumuturile acordate de Raiffeisen Bank și Banca Transilvania clienților eligibili, în baza unui acord de împărțire a riscurilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul semnat cu cei doi creditori locali are rolul de a crește accesul companiilor românești la finanțare.

Un brașovean a cumpărat o stradă din oraș. Primăria vrea să negocieze achiziția străzii CITEȘTE ȘI Un brașovean a cumpărat o stradă din oraș. Primăria vrea să negocieze achiziția străzii

Valoarea angajamentelor din partae BERD se ridică la 150 de milioane de euro în cazul Băncii Transilvania și la 100 de milioane de euro pentru Raiffeisen Bank.

„Vrem să ne asigurăm că firmele din România au acces la o gamă mai diversificată de surse de finanțare potrivite nevoilor lor. Împărțirea riscurilor este un nou instrument pe care îl punem la dispoziție”, a declarat Mark Davis, director BERD pentru România și Bulgaria.  

Banca Transilvania și Raiffeisen Bank sunt printre cele mai mari 5 bănci din România în funcție de active, Banca Transilvania fiind liderul pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
berd
raiffeisen bank