Binance, cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume, a întrerupt temporar retragerile de bitcoin

Binance, cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume, a întrerupt temporar retragerile de bitcoin
scris 13 iun 2022

Binance, cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume, a întrerupt temporar retragerile de bitcoin.

Bitcoin s-a prăbușit sub 25.000 de dolari, atingând cel mai scăzut nivel din decembrie 2020, în timp ce investitorii se debarasează de cripto pe fondul unei vânzări mai ample a activelor de risc, anunță CNBC.

Între timp, o companie de împrumuturi cripto numită Celsius a întrerupt retragerile pentru clienții săi, arată G4Media.

Scăderea este provocată de inflația galopantă continuă, în timp ce Rezerva Federală este așteptată să majoreze ratele dobânzilor în această săptămână pentru a controla creșterea prețurilor.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Cea mai mare criptomonedă din lume, bitcoin, se tranzacționa luni, la ora 04:24 a.m. ET, în jurul valorii de 24.653,99 dolari, potrivit datelor CoinDesk.

Pe parcursul weekendului și până luni dimineață, peste 150 de miliarde de dolari au fost șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor.

Săptămâna trecută, indicii americani au scăzut puternic, iar Bitcoin și alte criptomonede s-au corelat cu acțiunile și alte active de risc. Atunci când acești indici scad, criptomonedele scad și ele.

„Din noiembrie 2021, sentimentul s-a schimbat drastic, având în vedere creșterile de rate ale Fed și gestionarea inflației. De asemenea, ne uităm, potențial, la o recesiune, având în vedere că FED ar putea fi nevoită să abordeze, în sfârșit, partea de cerere pentru a gestiona inflația”, a declarat Vijay Ayyar, vicepreședinte pentru dezvoltare corporativă și internațională la bursa de criptomonede Luno, pentru CNBC.

„Toate acestea indică faptul că piața nu a atins complet punctul minim și, dacă FED nu reușește să ia o pauză, probabil că nu vom asista la o revenire a optimismului.”

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple

Ayyar a precizat că Bitcoin a scăzut în precedentele perioade de criză cu aproximativ 80% de la ultimul său nivel record. În prezent, a scăzut cu aproximativ 63% față de ultimul său maxim istoric, atins în noiembrie.

„Am putea vedea prețuri mult mai mici ale bitcoin în următoarea lună sau două”, a spus Ayyar.

Piața criptografică a fost, de asemenea, pe muchie de cuțit de la jumătatea lunii mai, când așa-numita monedă stabilă algoritmică terraUSD, sau UST, și criptomoneda sa soră luna s-au prăbușit.

Acum, piața este îngrijorată de o companie de împrumuturi criptografice numită Celsius, care a declarat luni că oprește toate retragerile, swap-urile și transferurile între conturi „din cauza condițiilor extreme de pe piață”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bictoin
crypto