Bitcoin a crescut cu 15%; capitalizarea pieței criptomonedelor a depășit 300 de miliarde de dolari

Bitcoin a crescut cu 15%; capitalizarea pieței criptomonedelor a depășit 300 de miliarde de dolari
scris 13 apr 2018

După o perioadă de volatilitate scăzută, criptomonedele au crescut joi la cele mai ridicate nivele din ultimele săptămâni, iar bitcoin a avansat cu 15%, la peste 8.000 de dolari pe unitate, capitalizarea pieței monedelor virtuale depășind 300 de miliarde de dolari pentru prima oară după 28 martie, relatează MarketWatch.

Ulterior, avansul bitcoin s-a mai atenuat, la 10,3%, repectiv la 7.644 dolari pe unitate, scrie News.ro.

Creșterile au survenit după o perioadă lungă de volatilitate scăzută, în care bitcoin s-a menținut în ultimele două săptămâni în intervalul 6.500-7.500 de dolari pe unitate.

Declinul demografic s-a accentuat în februarie, ca urmare a scăderii natalității CITEȘTE ȘI Declinul demografic s-a accentuat în februarie, ca urmare a scăderii natalității

”Am asistat la o consolidare într-un interval strâns. Când consolidarea are loc într-un interval atât de strâns, probabilitatea este ca creșterea să fie de două, trei ori mărimea intervalului de consolidare”, a explicat Naeem Aslam, analist șef la firma ThinkMarkets.

În opinia sa, avansul bitcoin către nivelul de 10.000 de dolari până la sfârșitul acestei săptămâni ar confirma că piața bull se întoarce. O închidere la sub 8.000 de dolari pe unitate ar însemna că creșterea de joi a fost de scurtă durată.

Creșterea neașteptată a bitcoin a susținut avansul altor monede mai mici. Ether a crescut cu 8%, la 465.02 dolari pe unitate, bitcoin cash cu 6%, la 704,85 dolari pe unitate, în timp ce litecoin a urcat cu numai 1,9%, la 121,33 dolari pe unitate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bitcoin