Bitcoin a crescut cu 15%; capitalizarea pieței criptomonedelor a depășit 300 de miliarde de dolari

Bitcoin a crescut cu 15%; capitalizarea pieței criptomonedelor a depășit 300 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2018

După o perioadă de volatilitate scăzută, criptomonedele au crescut joi la cele mai ridicate nivele din ultimele săptămâni, iar bitcoin a avansat cu 15%, la peste 8.000 de dolari pe unitate, capitalizarea pieței monedelor virtuale depășind 300 de miliarde de dolari pentru prima oară după 28 martie, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ulterior, avansul bitcoin s-a mai atenuat, la 10,3%, repectiv la 7.644 dolari pe unitate, scrie News.ro.

Creșterile au survenit după o perioadă lungă de volatilitate scăzută, în care bitcoin s-a menținut în ultimele două săptămâni în intervalul 6.500-7.500 de dolari pe unitate.

Declinul demografic s-a accentuat în februarie, ca urmare a scăderii natalității CITEȘTE ȘI Declinul demografic s-a accentuat în februarie, ca urmare a scăderii natalității

”Am asistat la o consolidare într-un interval strâns. Când consolidarea are loc într-un interval atât de strâns, probabilitatea este ca creșterea să fie de două, trei ori mărimea intervalului de consolidare”, a explicat Naeem Aslam, analist șef la firma ThinkMarkets.

În opinia sa, avansul bitcoin către nivelul de 10.000 de dolari până la sfârșitul acestei săptămâni ar confirma că piața bull se întoarce. O închidere la sub 8.000 de dolari pe unitate ar însemna că creșterea de joi a fost de scurtă durată.

Creșterea neașteptată a bitcoin a susținut avansul altor monede mai mici. Ether a crescut cu 8%, la 465.02 dolari pe unitate, bitcoin cash cu 6%, la 704,85 dolari pe unitate, în timp ce litecoin a urcat cu numai 1,9%, la 121,33 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin