Sectorul construcțiilor a crescut în februarie cu 10,7%

Sectorul construcțiilor a crescut în februarie cu 10,7%
scris 13 apr 2018

Lucrările de construcții au înregistrat în februarie o creștere de 10,7% față de aceeași lună a anului trecut, susținute de avansul lucrărilor de infrastructură, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

În ianuarie, față de aceeași lună a anului trecut, lucrările de construcții au înregistrat o creștere de 7,8%, scrie News.ro.

În februarie, față de aceeași lună a anului trecut, pe elemente de structură, s-au înregistrat creșteri la lucrările de reparații capitale cu 38,5%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 22,6% și la lucrările de construcții noi cu 5,2%.

Ryanair lansează patru rute noi din București CITEȘTE ȘI Ryanair lansează patru rute noi din București

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești cu 47,9% și la clădirile nerezidențiale cu 25%. Scăderi au fost la clădirile rezidențiale cu 35,5%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 6,9%.

În 2017, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total ca serie brută cu 5,4%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
constructii
ins