Bitcoin a devenit mai valoroasă ca aurul, pentru prima dată de la apariția monedei virtuale

Bitcoin a devenit mai valoroasă ca aurul, pentru prima dată de la apariția monedei virtuale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 mar 2017

Prețul unei unități Bitcoin a depășit, pentru prima dată de la apariția monedei virtuale, prețul unei uncii de aur, informează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Joi seara, bitcoin a urcat peste nivelul de 1.250 dolari pe unitate, în timp ce uncia de aur se tranzacționa sub 1.230 dolari.

Astăzi, diferența între o unitate bitcoin și o uncie de aur s-a accentuat. Aurul a rămas sub 1.230 dolari pe uncie, în timp ce, potrivit datelor Investing.com și CoinDesk , bitcoin a atins un nou maxim istoric de circa 1.290 dolari pe unitate.  

Evenimentul se datorează și faptului că aurul a avut o săptămână nefavorabilă, în care a pierdut peste 2%, pe fondul aprecierii dolarului și al așteptărilor legate de o majorare a dobânzii de către Rezerva Federală a SUA, în timp ce bitcoin a urcat cu peste 7%.

Potrivit MarketWatch, bitcoin a mai depășit aurul - pentru scurt timp - pe câteva platforme din China, la începutul lunii februarie, însă aceasta este prima data în cei opt ani de existență a monedei virtuale când principalii indici de referință pentru prețul bitcoin indică o valoare peste cea a uniciei de aur.

 “Prețul este doar un număr și depășirea unei uncii de aur nu are o semnificație majoră. Mai important mi se pare faptul că bitcoin atinge noi maxime, Acest lucru indică atât un apetit în creștere pentru active alternative, cât și faptul că moneda virtuală își găsește noi cumpărători”, spune Adrian Ash, director de cercetare la Bullion Vault, citat de CNBC.

RAPORT Numărul milionarilor în dolari din România a crescut cu 3,7% anul trecut, la 11.200 CITEȘTE ȘI RAPORT Numărul milionarilor în dolari din România a crescut cu 3,7% anul trecut, la 11.200

Avansul monedei virtuale din ultima vreme  este legat și de faptul că SEC, Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare, decide pe 11 martie dacă aprobă crearea unui fond de investiții pentru bitcoin tranzacționat pe piața reglementată, Winklevoss ETF ( ETF-urile sunt fonduri închise care reproduc structura unor indici). Frații Winklevoss, celebrii pentru procesul cu Mark Zuckerberg, pe care l-au acuzat că le-ar fi furat ideea care stă în spatele rețelei sociale Facebook, încearcă să lanseze acest fond de investiții încă din 2013.

 “Bănuim că ETF-ul este văzut în continuare de SEC ca un risc pentru investitori. Dacă ETF-ul nu este aprobat, anticipăm o corecție și o perioadă de consolidare, dar adoptarea în creștere a monedei și oferta limitată sugerează un trend pozitiv pe termen mediu”, afirmă Fran Strajnar, cofondator și CEO la Brave New Coin.

Bitcoin a început anul 2017 în creștere, depășind, pe 1 ianuarie, nivelul de 1.000 de dolari, pentru prima dată de la finele anului 2013. La începutul anului trecut, bitcoin era tranzacționată la circa 435 de dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
aur
moneda virtuala
uncie
pret
record