Bitcoin a scăzut brusc, pierzând 10 miliarde de dolari în doar o oră, pe fondul incertitudinilor legate de criptomoneda Libra a Facebook

Bitcoin a scăzut brusc, pierzând 10 miliarde de dolari în doar o oră, pe fondul incertitudinilor legate de criptomoneda Libra a Facebook
scris 17 iul 2019

Bitcoin a scăzut brusc marți seara, sub nivelul de 10.000 de dolari, pierzând peste 10 miliarde de dolari din capitalizarea sa în numai o oră, în urma audierii unui director al Facebook în Congresul american în legătură cu planul de lansare a criptomonedei Libra, relatează The Independent.

Pierderea înseamnă că bitcoin a pierdut peste un sfert din valoarea sa în ultimele șapte zile, marcând sfârșitul unei lungi perioade de creștere care a început în 2019, scrie News.ro.

David Marcus, director al Facebook însărcinat cu proiectul Libra, a fost audiat într-o comisie a Congresului american.

Omul de afaceri Spas Rusev - un ”oligarh de dreapta”, personaj controversat, suspectat de legături cu lumea interlopă bulgară - favorit să preia divizia de mobil a Telekom CITEȘTE ȘI Omul de afaceri Spas Rusev - un ”oligarh de dreapta”, personaj controversat, suspectat de legături cu lumea interlopă bulgară - favorit să preia divizia de mobil a Telekom

Pe parcursul a doar o oră, după audiere, bitcoin s-a depreciat cu aproape 1.000 de dolari, ceea ce a șters peste 10 miliarde de dolari din capitalizarea totală a monedei virtuale.

Actualul preț al bitcoin, de circa 9.500 de dolari pe unitate, este totuși cu mult peste nivelul de la începutul anului, când moneda era tranzacționată la sub 4.000 de dolari pe unitate, dar cu mult sub un maxim de aproape 20.000 de dolari, atins la sfârșitul lui 2017.

În timpul audierii, senatorii americani din comisie i-au spus lui Marcus că Facebook ”își face iluzii” dacă crede că oamenii vor avea încredere să îi încredințeze banii lor.

Un senator a mers atât de departe încât a afirmat că Facebook are o agendă care promovează ”o înșelătorie flagrantă” (“flagrant displays of bulls***”)

Alți senatori și-au exprimat îngrijorarea că criptomoneda Libra ar putea fi folosită de organizații ilegale pentru a facilita spălarea de bani sau chiar finanțarea activităților teroriste.

După audiere, Marcus a scris pe Twitter că criptomoneda nu va fi lansată înainte să fie eliminate îngrijorările autorităților de reglementare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
libra