Bitcoin a scăzut cu 20%, din cauza temerilor legate de înăsprirea reglementărilor la nivel mondial

Bitcoin a scăzut cu 20%, din cauza temerilor legate de înăsprirea reglementărilor la nivel mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2018

Bitcoin s-a depreciat marți cu până la 20%, la cel mai redus nivel din ultimele șase săptămâni, din cauza temerilor investitorilor legate de perspectiva de înăsprire a reglementărilor la nivel global, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce mai importantă monedă virtuală din lume și-a limitat pierderile pe parcursul tranzacțiilor de la New York, la un declin de 18%, la 11.444 dolari pe unitate, cel ,ao redus nivfel de la sfârșitul lunii decembrie, potrivit unui preț compozit calculat de Bloomberg. Și alte monede virtuale au urmat tendința negativă a bitcoin. Astfel, valoarea ripple a scăzut cu 33%, iar cea a etherum cu 24%, cele două monede recuperând ulterior o parte din pierderi, scrie News.ro.

Scăderile au avut loc în urma informațiilor că ministrul de Finanțe sud-coreean, Kim Dong-yeon, a declarat că interzicerea tranzacțiilor cu monede digitale este o ”opțiune reală”. Declarația a amplificat îngrijorările deja existente în legătură cu posibila închidere a pieței de profil din Coreea de Sud,  considerată a treia ca mărime din lume.

Experții susțin că la originea creșterii exponențiale a monedei virtuale Bitcoin s-ar afla o singură persoană CITEȘTE ȘI Experții susțin că la originea creșterii exponențiale a monedei virtuale Bitcoin s-ar afla o singură persoană

Declinul a fost provocat și de o informație publicată luni de Bloomberg, potrivit căreia China intensifică mpsurile de restricționare a tranzacțiilor cu monede virtuale.

În plus, platforma de tranzacționare a monedelor virtuale Kraken a fost închisă o perioadă peste așteptări pentru modernizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin