Dow Jones sare și de 26.000 de puncte. Creștere de 1.000 de puncte în nici 2 săptămâni pentru indicele american

Dow Jones sare și de 26.000 de puncte. Creștere de 1.000 de puncte în nici 2 săptămâni pentru indicele american
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 ian 2018

Început de an în forță pentru acțiunile americane. Dow Jones Industrial Average (DJIA), indice care reflectă evoluția celor mai mari 30 de companii listate pe bursa de la New York, a depășit marți, pentru prima dată, pragul psihologic de 26.000 de puncte, la nici două săptămâni după ce a trecut de 25.000 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 și Nasdaq Composite au urcat, de asemenea, la maxime record în debutul tranzacțiilor de astăzi, pe fondul datelor economice pozitive și a raportărilor financiare peste așteptări din partea companiilor, scrie MarketWatch.

Dow Jones a depășit nivelul de 26.000 puncte la scurt timp după deschiderea sesiunii bursiere, atingând un maxim de 26.086 puncte. Indicele a revenit ulterior sub pragul de 26.000 puncte, iar în jurul prânzului (19:30 ora României) era cotat la 25.952 puncte.

Dow Jones sare și de 26.000 de puncte. Creștere de 1.000 de puncte în nici 2 săptămâni pentru indicele american

Indicele american a avut o evoluție impresionantă pe parcursul anului trecut, când a consemnat 71 de închideri la valori record și a bifat o apreciere de aproape 26% (peste 4.800 puncte).

EXCLUSIV Andrei Dudoiu, director general adjunct al Băncii Transilvania, pleacă din bancă după 15 ani pentru proiecte personale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Andrei Dudoiu, director general adjunct al Băncii Transilvania, pleacă din bancă după 15 ani pentru proiecte personale

Companiile farmaceutice au dat tonul creșterilor de astăzi, în frunte cu Merck & Co Inc. și UnitedHelath Group. Titlurile Merck & Co, unul dintre cei mai mari jucători pe piața farma mondială, s-au apreciat cu 7,6% după primele ore, iar acțiunile asigurătorului de sănătate UnitedHealth avansau cu 2,5%.

“Acțiunile americane și-au pornit acum arzătoarele secundare, aprecierile fiind validate de profituri și de datele care prefigurează un viitor cu adevărat constructiv pentru economie”, a spus Peter Kenny, senior marketing strategist la Global Markets Advisory Group, citat de Reuters.

Și dolarul avansează astăzi în fața principalelor valute rivale, pentru a patra sesiune consecutivă. Dolarul se aprecia cu 0,22% față de euro și cu 0,10% raportat la lira sterlină.

viewscnt
Afla mai multe despre
dow jones
crestere
actiuni americane
record