UPDATE Acțiunile GameStop se prăbușesc, la o zi după ce aproape și-au triplat valoarea

UPDATE Acțiunile GameStop se prăbușesc, la o zi după ce aproape și-au triplat valoarea
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 ian 2021

UPDATE 23:30 Acțiunile GameStop au consemnat o corecție de 43,18% și au închis la 197,44 dolari/unitate, la finele unei sesiuni extrem de volatile, pe parcusul căreia prețurile au fluctuat între un minim de 112 dolari și un maxim de 483 dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Retailerul american de jocuri video a pierdut aproape 13,8 miliarde de dolari din valoarea de piață, inclusiv pe fondul declarațiilor venite din sfera politică.

Perspectivă: Ce se va întâmpla în 2021 cu piața criptomonedelor CITEȘTE ȘI Perspectivă: Ce se va întâmpla în 2021 cu piața criptomonedelor

Viitorul președinte al Comisiei bancare din Senatul american, senatorul democrat Sherrod Brown, a anunțat că va organiza audieri pe marginea “situației curente din piața de capital” și a acuzat traderii de pe Wall Street că sunt preocupați de reguli “doar atunci când ei sunt cei care suferă”, potrivit MarketWatch.

Pe bursa românească, doar o decolare germană CITEȘTE ȘI Pe bursa românească, doar o decolare germană

Comentariile au venit pe fondul deciziei brokerului online Robinhood de a bloca ordinele de cumpărare pe acțiunile GameStop și ale altor companii vizate de poziții short, acesta citând volatilitatea recentă.

Printre acțiunile afectate se numără cele ale BlackBerry (-41,6% în sesiunea de joi), AMC Entertainment Holdings (-56,38%), American Airlines (+9,3%), Express (-50,26%), precum și certificatele americane de depozit (ADR) pe acțiunile Nokia (-28,17%) și Trivago (-22,26%).

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

UPDATE 18:50: Titlurile GameStop și-au adâncit declinul și se depreciază cu peste 40%, la 207,49 dolari/unitate.

UPDATE 17:40: Acțiunile GameStop au deschis în creștere ședința de joi și au atins, în prima parte a tranzacțiilor, un maxim de 483 dolari. Ulterior, titlurile au trecut pe scădere, la ora acestei actualizări fiind în coborâre cu circa 15%, la 297 dolari.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Acțiunile retailerului american de jocuri video GameStop, devenite “câmp de bătălie” între micii investitori și fondurile speculative în ultima lună, scad puternic în tranzacțiile premarket joi, la o zi după ce aproape s-au triplat în valoare.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

În jurul orei 16:20 (ora României), acțiunile GameStop erau în scădere cu 24%, la 264,25 dolari pe bursa de la New York, după ce anterior au urcat cu până la 44%, la un maxim record de peste 500 dolari/unitate.

De la începutul anului, prețul acțiunilor a crescut cu peste 1.700%, după ce o serie de mici investitori care s-au organizat pe Reddit și alte platforme de socializare au luat în vizor compania, împotriva căreia erau deschise foarte multe poziții short.

Bursa a înghețat pe cel mai înalt pisc local CITEȘTE ȘI Bursa a înghețat pe cel mai înalt pisc local

Valoarea GameStop a crescut de la 1,3 miliarde de dolari la peste 24 miliarde de dolari în funcție de referința de miercuri, scrie Bloomberg.

Creșterea fulminantă a determinat o serie de fonduri speculative, printre care Melvin Capital și Muddy Waters Capital, să își închidă sau să își reducă pozițiile short pe acțiunile GameStop, pentru a-și limita pierderile, în timp ce autoritățile de reglementare din SUA au transmis că monitorizează cu atenție tranzacțiile și volatilitatea ridicată.

Miercuri, acțiunile GameStop s-au apreciat cu aproape 135%, până la 347,51 dolari/unitate.

“Raliul se va încheia, probabil mai curând decât ne-am aștepta. În același timp, forța și expunerea dezvăluite de Reddit nu vor dispărea, deoarece politicienii vor continua să bată monedă pe temă, în special cei implicați în supravegherea piețelor financiare. Probabil vom vedea o anchetă foarte amănunțită a SEC”, consideră Marshall Front, șeful de investiții de la Front Barnett Associates din Chicago.

European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro CITEȘTE ȘI European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro

Utilizatorii Reddit au dominat toată săptămâna tranzacțiile cu acțiunile GameStop și ale altor companii împotriva cărora fondurile hedge au pariat puternic, precum AMC Entertainment și BlackBerry.

Investitorii deschid poziții short anticipând deprecierea acțiunilor unei companii, caz în care înregistrează câștiguri. Procedura, denumită vânzare în lipsă, constă în împrumutarea acțiunilor de la un broker și vânzarea lor, urmând ca ulterior, vânzătorul să cumpere acțiunile din piață și să le restituie brokerului. Operațiunea este profitabilă atunci când prețul acțiunilor scade comparativ cu prețul din momentul împrumutului.

viewscnt
Afla mai multe despre
gamestop
actiuni
short selling
investitori reddit
fonduri speculative