Bitcoin mai pierde 1.200 de dolari din valoare și coboară spre pragul de 10.000 dolari

Bitcoin mai pierde 1.200 de dolari din valoare și coboară spre pragul de 10.000 dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 ian 2018

Prețul bitcoin continuă să scadă miercuri, moneda virtuală pierzând încă 1.200 de dolari din valoare, după ce ieri s-a ieftinit cu aproape 2.240 de dolari, până la minimul ultimelor șase săptămâni. Bitcoin și principalii săi rivali digitali se află sub presiune din cauza temerilor legate de înăsprirea reglementărilor la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul prânzului astăzi, bitcoin era cotat la 10.147 dolari pe unitate, în scădere cu aproape 10,7% (1.211 dolari) față de prețul de 11.348 dolari la care a închis marți, potrivit datelor CoinDesk.

Contractele futures pe bitcoin pentru luna ianuarie se tranzacționau la 10.145 dolari pe bursa CME și la 10.120 dolari pe bursa Cboe, în scădere cu 8,1%, respectiv 8,5% față de referință.

Investitorii de pe bursă au uitat imediat de Tudose CITEȘTE ȘI Investitorii de pe bursă au uitat imediat de Tudose

Cea mai populară monedă virtuală s-a depreciat ieri cu până la 20%, pe fondul temerilor investitorilor legate de perspectiva de înăsprire a reglementărilor la nivel global. Scăderile au avut loc după ce ministrul de Finanțe sud-coreean, Kim Dong-yeon, a declarat că interzicerea tranzacțiilor cu monede digitale este o “opțiune reală”. Declarația a amplificat îngrijorările deja existente în legătură cu posibila închidere a pieței de profil din Coreea de Sud, una dintre cele mai mari din lume.

Ethereum, principalul rival al bitcoin în funcție de capitalizare, se deprecia cu 15,6% în prima parte a zilei, Ripple consemna un declin apropiat, de 15,1%, iar Bitcoin Cash era în scădere cu 18,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
cotatii
scadere