Bitcoin se apreciază pentru a 5-a zi, până la cea mai ridicată valoare din ultima lună și jumătate

Bitcoin se apreciază pentru a 5-a zi, până la cea mai ridicată valoare din ultima lună și jumătate
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 feb 2019

Cotațiile bitcoin cresc pentru a cincea zi consecutivă, moneda virtuală tranzacționându-se în apropierea valorii de 4.000 de dolari, la cel mai ridicat nivel din ultima lună și jumătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În jurul orei 17:30, bitcoin era cotat la 3.950 dolari, în urcare cu 0,84% față de referință, potrivit indicelui Bitcoin Price Index (BPI) calculat de CoinDesk. Anterior, criptomoneda a atins un maxim intraday de 3.992 dolari, cea mai ridicată valoare începând cu data de 10 ianuarie.

Prețul bitcoin se află pe o traiectorie ascendentă pentru a cincea sesiune de tranzacționare consecutivă, interval în care urcat cu aproape 10%. Valoarea celei mai populare monede virtuale rămâne însă cu circa 62% mai mică raportat la cotațiile înregistrate în urmă cu 12 luni.

Populația va putea cumpăra titluri de stat și de la bănci. În prezent, Ministerul Finanțelor vinde românilor titluri de stat prin Trezorerie și Poștă CITEȘTE ȘI Populația va putea cumpăra titluri de stat și de la bănci. În prezent, Ministerul Finanțelor vinde românilor titluri de stat prin Trezorerie și Poștă

“Este grozav pentru cei care au cumpărat jos, pentru că unele dintre monede, precum Litecoin, și-au dublat valoarea, însă suntem în continuare într-o piață în scădere. Pragul important este la 5.000 de dolari, nivel care coincide cu media mobilă din ultimele 200 de zile”, a comentat analistul Mati Greenspan de la eToro, citat de MarketWatch.

Principalele criptomonede rivale, denumite generic altcoins, consemnau, la rândul lor, creșteri în a doua parte a zilei: +1,48% pentru Ethereum, +0,61% pentru Ripple (XRP), +1,13% pentru Bitcoin Cash și +6,98% pentru Litecoin.

În contrast, contractele futures pe bitcoin înregistrau scăderi de aproximativ 0,60%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
monede virtuale
pret
cotatii
litecoin
xrp
ethereum