Bloomberg: Regina Elisabeta a II-a nu este atât de bogată pe cât cred mulți

Bloomberg: Regina Elisabeta a II-a nu este atât de bogată pe cât cred mulți
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 sep 2015
 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miliardarii din domeniul financiar, antreprenoriat sau din domeniul petrolier o fac pe cea care a moștenit unul dintre cele mai bogate regate din lume în 1952 să pară astăzi o femeie săracă, deși una cu palate și o colecție de timbre scumpe, scrie Bloomberg.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 89 de ani,  a preluat astăzi recordul de longevitate (de peste 63 de ani) pe tronul britanic.

Monarhia este încă una dintre instituțiile cele mai valoroase din Marea Britanie, cu o valoare de 57 miliarde de lire sterline, potrivit unui raport al firmei de evaluare a activelor intangibile Brand Finance. Cifra exprimă contribuția la economia britanică a Casei Regale prin creșterea turismului și alte mijloace, cum ar efectul pozitiv al copiilor familiei regale asupra firmelor din domeniul modei.

Totuși, Palatul Buckingham, Bijuteriile Coroanei și colecția de artă a Casei Regale sunt păstrate pentru generațiile următoare și nu sunt proprietatea privată a reginei.

Averea personală a reginei, moștenită în mare parte de la familia ei, se ridică la 425 milioane de dolari,  potrivit Bloomberg Billionaires Index, care include topul celor mai bogați oameni din lume, averea acestora fiind de cele mai multe ori estimată pe baza datelor disponibile, cum este și cazul de față.

Astfel, calculele Bloomberg arată că averea reginei reprezintă cel mult 3% din averea celui mai bogat britanic, Gerald Grosvenor, Duce de Westminster.  Totodată, cea mai bogata femeie din Europa, Liliane Bettencourt , are o avere de 32 miliarde de dolari, de peste 70 de ori mai mare decât averea deținută de regina Elisabeta a II-a.

Astfel, deși detaliile exacte cu privire la averea personală a reginei sunt păstrate la fel de bine ca bijuteriile Coroanei, calculele făcute de Bloomberg Billionaires Index arată că regina are investiții de 75 milioane de dolari, active în valoare de 160 milioane de dolari moștenite de la mama ei, proprietăți personale de 110 milioane dolari, o colecție de timbre de 75 milioane și herghelia Casei Regale, evaluată la 10 milioane de dolari.

"Regina este un administrator al monarhiei. Nu este atât de bogată precum crede lumea", spune Sally Bedell Smith , autoarea unei cărți biografice despre regina Elisabeta a II-a.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
regina
marea britanie
bloomberg
elisabeta a ii-a