Portland Trust reia investițiile într-un proiect logistic de lângă București

Portland Trust reia investițiile într-un proiect logistic de lângă București
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 7 sep 2015

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust, condusă de omul de afaceri britanic Robert Neale, a majorat cu 17,2 milioane de euro capitalul firmei Portland Romania Industrial One, prin care deține 94 de hectare de teren în apropiere de autostrada București-Pitești pentru construirea în etape de spații logistice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Majorarea, realizată în luna iulie, ar putea fi realizată în vederea începerii unei noi etape de dezvoltare, având în vedere că, potrivit reprezentanților companiei, pe teren există proiecte de constuire, cu infrastructură și autorizații pentru 20.000 de metri pătrați de spații.  

Reprezentanții Portland Trust nu au răspuns solicitării Profit.ro legată de destinația banilor din majorarea de capital.  

În cadrul proiectului, denumit Bucharest West, au fost dezvoltați începând cu 2010, peste 130.000 de metri pătrați de spații logistice, închiriate de companii precum DSV Solutions, Iron Mountain, Antalis, Ceva și Orange. Cele mai recente spații din proiect, de 20.000 de metri pătrați, au fost livrate în 2012.

Bucharest West, amplasat la kilometrul 13 al autostrăzii spre Pitești, oferă și loturi de teren cu toate utilitățile disponibile, precum și opțiunea predării la cheie a unei clădiri construite potrivit specificațiilor tehnice cerute.

Datele Portland arată că din lotul de teren, două bucăți cumulând 7,2 hectare sunt disponibile la vânzare, proprietăți pentru care există deja PUZ.

Portland Trust este o companie cunoscută pe piața românească în primul rând datorită dezvoltărilor din sectorul de birouri, unde a realizat proiectele Opera Center, Bucharest Business Park și Floreasca 169A, Floreasca Park, iar în prezent lucrează la un nou parc de afaceri în apropierea pasajului Pipera, denumit Oregon Park.

Pe piața dezvoltărilor de proiecte logistice din România, Portland concurează cu polonezii de la P3, cu compania CTP Invest, fondată de oameni de afaceri olandezi, cu dezvoltatorul Belgian WDP și cu Immofinanz Austria.

Stocul de spații industriale și de logistică din România este estimat la 3 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
portland
capital
investiții
logistică