Bursa de la București continuă tendința de corecție. Scăderi în regiune și pe bursele europene majore

Bursa de la București continuă tendința de corecție. Scăderi în regiune și pe bursele europene majore
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 feb 2021

Bursa de la București a început săptămâna în teritoriu "roșu", continuând tendința de corecție de săptămâna trecută. Indicele reprezentativ BET s-a depreciat pentru a patra ședință consecutivă și a încheiat sesiunea de tranzacționare cu o scădere de 0,83%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele BET Plus a scăzut, la rândul său, cu 0,8%.

Scăderile de la BVB au fost în linie cu cele din regiune. Indicele WIG20 de la Varșovia a coborât cu 1,19%, BUX de la Budapesta a pierdut 1,39%, iar PX de la Praga a scăzut cu 1,1%.

Bitcoin, cel mai abrupt declin din ultima lună. Criptomoneda pierde 12% după ce, în weekend, a depășit 58.000 de dolari CITEȘTE ȘI Bitcoin, cel mai abrupt declin din ultima lună. Criptomoneda pierde 12% după ce, în weekend, a depășit 58.000 de dolari

Rulajul pieței de acțiuni la BVB a fost de 30,10 milioane de lei (6,17 milioane de euro). Tranzacțiile cu titluri Banca Transilvania (TLV) au fost de 7,07 milioane de lei și au asigurat peste 26% din rulajul cu acțiuni pe piața reglementată, care a însumat 27,03 milioane de lei.  Acțiunule TLV au încheiat ședința cu o scădere de 1,35%.

Al doilea emitent ca valoare a tranzacțiilor din ședința de luni a fost OMV Petrom (SNP), cu un rulaj total de 4,95 milioane de lei. Titlurile SNP au pierdut 1,46%.

La mică distanță de OMV Petrom s-a situat Fondul Proprietatea (FP), cu tranzacții de 4,56 milioane de lei. Și acțiunile FP au scăzut, deprecierea acestora fiind de 0,62%.

Indicele sectorului energetic, BET-NG, a avut un declin similar cu cel al indcelui reprezentativ, coborând cu 0,8%, în timp ce BET-FI, compus din cele 5 SIF-uri și Fondul Proprietatea, a fost singurul indicele care a reșit să încheie ședința în creștere, urcând cu 0,24%.

Și bursele europene majore au început săptămâna în declin. Indicele paneuropean Stoxx 600 pierdea circa 0,4% cu puțin înainte de închiderea ședinței. DAX (Frankfurt) a scăzut cu 0,31%, CAC 40 (Paris) a pierdut 0,11%, iar FTSE 100 (Londra) a coborât cu 0,18%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
bet
stoxx 600
rulaj
banca transilvania
omv