Bursa încheie săptămâna pe o tendință corectivă. Tranzacție în echivalent de 5 milioane euro cu acțiuni SIF Moldova

Bursa încheie săptămâna pe o tendință corectivă. Tranzacție în echivalent de 5 milioane euro cu acțiuni SIF Moldova
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 feb 2021

Pentru a 3-a sesiune consecutiv, indicele BET de la BVB a suferit deprecieri. Volumele s-au retras pe piața reglementată, dar pe segmentul deal au fost schimbate aproape 2% din titlurile SIF Moldova, transfer reprezentând 45% din totalul activității pe segmentul acțiuni.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Impulsul până aproape de vârful bursier al pieței de acțiuni românești a intrat în impas la jumătatea săptămânii trecute, iar de atunci parcursul corectiv a fost confirmat prin noi ședințe negative. Ultima dintre acestea a adus un declin de 0,66% al indicelui BET Plus, în timp ce indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,68%, până la nivelul de 10.345,95 de puncte, trecând media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa încheie săptămâna pe o tendință corectivă. Tranzacție în echivalent de 5 milioane euro cu acțiuni SIF Moldova

Este o contracție a pieței care vine pe fondul deprecierilor de pe segmentul energetic, al cărui indice BET-NG a suferit un recul de 1,56%, în ton cu corecția de 1,70%, până la prețul de 0,3765 lei/acțiune, a celui mai important titlu din structura sa, cel al OMV Petrom (SNP), care a adunat și cele mai mari schimburi ale zilei din piața reglementată, de 8,47 milioane lei. La același capitol, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au corectat cu 2,19%, până la prețul de 22,30 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,07 milioane lei.

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE România amână (din nou) calendarul de adoptare a monedei euro. Noua țintă avută în vedere CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE România amână (din nou) calendarul de adoptare a monedei euro. Noua țintă avută în vedere

Rulajul pieței de acțiuni a fost de 53,17 milioane lei (10,91 milioane euro), însă nu mai puțin de 45,23% din acesta a fost asigurat de un transfer special cu 18,50 milioane acțiuni SIF Moldova (SIF2), reprezentând 1,87% din capitalul social al emitentului. Efectuat la prețul de 1,3000 lei/acțiune, schimbul s-a ridicat la 24,05 milioane lei.

Pe segmentul bancar am consemnat închideri divergente. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 0,89%, până la prețul de 2,2200 lei/acțiune, pe o activitate de 5,55 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au avansat cu 0,42%, până la prețul de 14,36 lei/acțiune, pe transferuri de 2,01 milioane lei.

Tot în sectorul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 0,31%, până la prețul de 1,6050 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,95 milioane lei. Este mișcarea ce a atenuat declinul indicelui BET-FI, pentru o pierdere zilnică de 0,46%, până la nivelul de 45.787,03 puncte.

După publicarea rezultatelor financiare anuale preliminare care au readus aminte pieței că prin vânzarea diviziilor de metale și tâmplărie va deveni o companie mai mică, TeraPlast Bistrița (TRP) și-a continuat parcursul corecției din maximele care au adus capitalizarea societății peste reperul de 1 miliard de lei. Cotația a coborât cu 1,47%, până la prețul de 0,5380 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,28 milioane lei.

Piața de obligațiuni a fost dominată de emisiunea de titluri de stat scadentă în decembrie 2023 (R2312A), care a cumulat un rulaj de 3,09 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
sif moldova