Bursa de pe Wall Street a închis în creștere puternică, susținută de planul de stimulare de 2.000 de miliarde de dolari adoptat de Senat

Bursa de pe Wall Street a închis în creștere puternică, susținută de planul de stimulare de 2.000 de miliarde de dolari adoptat de Senat
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2020

Principalii indici ai bursei de pe Wall Street au încheiat tranzacțiile de joi în creștere puternică, în pofida numărului record de solicitări pentru indemnizații de șomaj, traderii fiind concentrați pe planul de susținere a economiei de 2.000 de miliarde de dolari adoptat de Senat și pe alte posibile măsuri de stimulare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Planul prevede inundarea cu numerar a economiei, pentru a atenua impactul major al epidemiei de coronavirus, care se face deja simțit. Aproape 3,3 milioane de americani au solicitat indemnizații pentru șomaj, în utlima săptămână, eclipsând record anterior, de 695.000, stabilit în 1982. Programul de stimulare va  fi trimis în Camera Reprezentanților, pentru a fi votat vineri, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Suspendarea ratelor la bănci - aplicată pentru debitorii cu veniturile afectate de epidemia de coronavirus. Dobânzile restante se vor capitaliza CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Suspendarea ratelor la bănci - aplicată pentru debitorii cu veniturile afectate de epidemia de coronavirus. Dobânzile restante se vor capitaliza

“În mai puțin de două săptămâni, am trecut de la un grad de ocupare integrală a forței de muncă la o distrugere a locurilor de muncă care nu a mai avut loc pe timp de pace”, a scris Christopher Dembik, analist șef la Saxo Bank.

Joi, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a afirmat că economia americanp a intrat deja în recesiune, dar să reluarea activităților economice va depinde de ținerea sub control a răspândirii virusului.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 6,38%, S&P 500 cu 6,24%, iar Nasdaq Composite cu  5,6%.

Indicele pan-european STOXX 600 a închis joi în urcare cu 2,55%, iar indicele global MSCI cu 3,79%.

Acțiunile la nivel mondial au pierdut circa un sfert de valoarea lor, în ultimele șase săptămâni, din cauza panicii provocate de pandemie.

Combinația dintre solicitările uriașe pentru indemnizații pentru șomaj și măsurile de stimulare pregătite au dus la deprecierea dolarului.

Indicele dolarului, care urmărește evoluția dolarului în raport cu șase valute importante, a scăzut cu 1,457%, cel mai mare declin zilnic consemnat din iunie 2016. Euro a urcat cu 1,42%, la 1,1034 dolari pe unitate.

Prețul petrolului american WTI a scăzut cu până la 6,7%, la 22,85 dolari pe baril, ar cel al petrolului Brent cu 3,07%, la 26,55 dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
bursa
actiuni