Bursa de pe Wall Street începe în forță o săptămână scurtă de tranzacționare

Bursa de pe Wall Street începe în forță o săptămână scurtă de tranzacționare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 iun 2022

Acțiunile americane au crescut puternic marți, în prima zi de tranzacționare după un weekend prelungit, recuperând o parte din pierderile de săptămâna trecută, când au avut cea mai slabă evoluție din 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele S&P 500 a avansat cu 2,45%, Dow Jones s-a apreciat cu 2,15%, iar Nasdaq Composite, cu 2,51%.

Principalii indici bursieri americani au înregistrat pierderi importante săptămâna trecută, pe fondul temerilor legate de înăsprirea politicilor monetare în contextul inflației ridicate.

Investitorii sunt îngrijorați și de efectele războiului din Ucraina asupra comerțului global.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

"Riscurile unei recesiuni sunt în creștere și o aterizare ușoară pentru economia americană pare din ce în ce mai dificilă", a comentat Mark Haefele, director de investiții pentru gestionarea globală a averilor la UBS, citat de MarketWatch.

Haefele a precizat că UBS și-a redus cu 2% estimarea privind câștigurile companiilor din indicele S&P 500 pentru anul viitor, precum și estimarea privind raportul preț-câștiguri, de la 17,9 la 16,6.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street