Bursa Nasdaq limitează listările companiilor chineze mici, prin înăsprirea restricțiilor

Bursa Nasdaq limitează listările companiilor chineze mici, prin înăsprirea restricțiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2019

Bursa americană Nasdaq limitează ofertele publice inițiale ale companiilor chineze mici prin înăsprirea restricțiilor și încetinirea procesului de aprobare, potrivit documentelor, directorilor de companii și bancherilor de investiții, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Încercarea Nasdaq de a limita aceste listări are loc în condițiile în care un număr tot mai mare dintre aceste companii atrag capital din surse chineze și nu de la investitori americani, scrie News.ro

Acțiunile majorității acestor companii chineze au un volum scăzut al tranzacțiilor, deoarece majoritatea rămân în proprietatea câtorva persoane din interiorul acestora. Lichiditatea scăzută le face neatractive pentru mulți investitori instituționali mari, pe care Nasdaq vrea să îi atragă.

Brandul de modă Forever 21 a solicitat protecția față de creditori în SUA; majoritatea magazinelor din Europa și Asia vor fi închise CITEȘTE ȘI Brandul de modă Forever 21 a solicitat protecția față de creditori în SUA; majoritatea magazinelor din Europa și Asia vor fi închise

De exemplu, când compania chineză 111 Inc, o rețea farmaceutică online, a atras 100 de milioane de dolari prin listarea la bursa Nasdaq în 2018, majoritatea acțiunilor au fost vândute unor cunoscuți ai directorilor companiei, a declarat directorul general Liu Junling.

Incubatorul de influenceri digitali Ruhnn Holding, providerul de educație after-school Puxin și producătorul de produse pentru animale Dogness International sunt alte exemple de companii chineze care s-au listat în ultimii doi ani al bursa Nasdaq, la care numărul investitorilor chinezi care au cumpărat acțiuni este mai mare decât cel al investitorilor americani, potrivit unor surse apropiate companiilor.

Ruhnn, Puxin și Dogness nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Un purtător de cuvânt al Nasdaq a refuzat să comenteze în privința impactului schimbărilor regulilor de listare a companiilor chineze mici.

Într-o  perioadă de escaladare a tensiunilor comerciale între Statele Unite și China, restricțiile impuse de Nasdaq reprezintă cel mai recent eveniment în relațiile financiare dintre cele mai mari două economii ale lumii.

Acțiunile companiilor chineze au scăzut puternic vineri, în urma informațiilor că administrația Trump analizează o posibilă delistare a companiilor chineze de la bursele americane. Un oficial al Trezoreriei SUA a declarat sâmbătă că administrația Trump nu ia în considerare, ”în acest moment”, împiedicarea companiilor chineze de a se lista la bursele americane.

Demisie surprinzătoare la vârful BCE CITEȘTE ȘI Demisie surprinzătoare la vârful BCE

O sursă apropiată Nasdaq a spus că schimbarea regulilor de listare nu este rezultatul discuțiilor cu Casa Albă. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a refuzat să comenteze despre modificarea regulilor de înscriere la bursă.

În luna iunie, parlamentari americani au înregistrat un proiect de lege care ar obliga companiile chineze care sunt tranzacționate la burse americane să se supună supravegherii autorităților de reglementare, inclusiv prin permiterea auditurilor, în caz contrar urmând să fie delistate.

Nasdaq a propus pentru prima oară modificarea regulilor de listare în octombrie 2018, iar schimbările au intrat în vigoare luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
nasdaq
companii chineze