Bursele europene au revenit “pe verde”, după trei zile de scăderi

Bursele europene au revenit “pe verde”, după trei zile de scăderi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 feb 2017

Acțiunile europene au întrerupt o serie de trei zile de scăderi și au încheiat ședința bursieră de miercuri în teritoriu pozitiv, evoluție determinată de rezultatele financiare peste așteptări raportate de companii precum Siemens și Volvo, dar și de date venite din China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 0,9%, după ce ieri a coborât cu 0,7% și a încheiat prima lună a anului cu un declin de 0,4%, primul după două luni consecutive de creștere. Bursa de la Frankfurt a urcat cu 1,1%, piața de capital de la Paris cu 1%, în timp ce bursa londoneză, unde investitorii așteaptă rezultatul primului vot din Parlament pe tema declanșării Brexitului, a avut un avans mai temperat, de 0,1%.

Conglomeratul german Siemens a consemnat un câștig de 5,6% la nivelul acțiunii, până la prețul de 122,8 euro,  după ce a revizuit în creștere estimările de profit pentru anul fiscal curent, pe fondul evoluției bune în ultimele trei luni din 2016. Cotațiile acțiunilor Siemens au urcat astăzi la cea mai ridicată valoare începând cu septembrie 2000, potrivit Reuters.

UE are un plan de restricționare a cash-ului în întreaga Europă. Economist: \ CITEȘTE ȘI UE are un plan de restricționare a cash-ului în întreaga Europă. Economist: "Numerarul este un garant al libertății individuale"

În sectorul auto, tonul creșterilor a fost dat de Volvo, cu un avans de 4,7%, înregistrat după ce producătorul suedez de camioane a propus majorarea dividendelor către acționari în contextul rezultatelor peste așteptări din ultimul trimestru al anului trecut. Grupul a raportat un profit net de 4,8 miliarde de coroane suedeze pentru perioada octombrie-decembrie, în urcare cu 86% raportat la același interval din 2015.

Acțiunile Renault s-au apreciat cu 1,9%, cele ale Volkswagen cu 1,3%, iar titlurile Daimler cu 1%.

Companiile petroliere și miniere au avut și ele o zi “verde” miercuri, primele influențate de scumpirea petrolului până la 56 dolari/baril, iar cele din urmă de datele referitoare la activitatea industrială din China, unul dintre principalii cumpărători de metale industriale și prețioase la nivel mondial. Deși în scădere ușoară față de luna decembrie, la 51,3 de puncte, indicele prețurilor industriale din China s-a situat în ianuarie peste pragul de 51,2 de puncte estimat de analiștii intervievați de Wall Street Journal.

Titlurile Rio Tinto au consemnat o apreciere de 0,8%, cele ale Anglo American au urcat cu 1%, în timp ce OMV și Tullow Oil au închis în creștere cu 2,8%, respectiv 1,7%.

Și băncile au înregistrat câștiguri consistente, în frunte cu UniCredit (+5,7%), Deutsche Bank (4,3%), Erste Group Bank (+2,9%) și BNP Paribas (+2,5%). Indicele de sector a avansat cu 1,4%. De la începutul anului, Stoxx Europe 600 Banks a crescut cu 3,2%.

Pe partea de scăderi, acțiunile Electrolux au pierdut 2,1% din valoare, după ce producătorul suedez de electrocasnice a raportat vânzări mai mici cu 2% pentru anul trecut, până la 121,1 miliarde de coroane (12,85 miliarde euro). În România, grupul a avut vânzări de 40,4 milioane de euro, cu peste o cincime mai mari comparativ cu 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii