Bursele europene au scăzut, trase în jos de titlurile bancare, după un anunț șoc în Italia privind impozitarea băncilor

Bursele europene au scăzut, trase în jos de titlurile bancare, după un anunț șoc în Italia privind impozitarea băncilor

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2023

Piețele bursiere europene s-au retras marți, în timp ce investitorii s-au pregătit pentru date semnificative privind inflația care urmează săptămâna aceasta și au reacționat la un anunț șoc privind impozitarea băncilor din Italia, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 sa închis în declin cu 0,2% mai jos, băncile scăzând cu 2,7%, conducând pierderile, majoritatea sectoarelor fiind pe roșu, scrie News.ro.

FOTO Cel mai bogat ucrainean investește în România CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai bogat ucrainean investește în România

Acțiunile din domeniul sănătății au contrazis tendința negativă și au crescut cu 3,2%, în urma unui rezultat pozitiv puternic al unui studiu clinic anunțat de compania daneză Novo Nordisk.

Compania de medicamente Novo Nordisk a anunțat marți că un studiu de amploare a arătat că medicamentul său foarte eficient împotriva obezității, Wegovy, are și un beneficiu cardiovascular clar, o descoperire de natură să sporească speranțele producătorului danez că Wegovy va putea fi prescris nu doar ca medicament pentru remedierea stilului de viață, relatează Reuters. Acțiunile au urcat cu peste 17% în urma informației.

Băncile italiene au fost afectate de anunțul surprinzător al guvernului de la Roma privind o taxă excepțională de 40% asupra profiturilor bancare, trăgând în jos sectorul bancar.

Indicele german DAX a coborât cu 1,1%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,7%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a pierdut 0,365. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a scăzut cu 2,12%.

Acțiunile marilor bănci italiene Intesa Sanpaolo, Banco BPM și UniCredit au scăzut cu 6,5%-9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni