Bursele europene au trecut pe scădere după anunțul lui Trump privind anularea reuniunii cu Kim Jong Un

Bursele europene au trecut pe scădere după anunțul lui Trump privind anularea reuniunii cu Kim Jong Un

Sursa colaj: Wikimedia Commons

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 mai 2018

Acțiunile europene au trecut pe scădere în a doua parte a zilei și au încheiat ședința bursieră cu un declin de 0,5%, după ce președintele american, Donald Trump, a anulat întâlnirea cu Kim Jong Un prevăzută pentru luna viitoare, invocând “ostilitatea deschisă” a liderului nord-coreean.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a deschis sesiunea de joi în ușoară creștere, însă a trecut pe depreciere după anunțul lui Trump privind anularea întâlnirii cu Kim Jong Un, care trebuia să aibă loc în Singapore pe 12 iunie.

Într-o scrisoare adresată omologului nord-coreean, Trump a declarat că reuniunea ar fi “nepotrivită”, având în vedere “furia enormă și ostilitatea deschisă” a lui Kim Jong Un din ultimele săptămâni.

Banca Transilvania pregătește obligațiuni de până la 350 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Banca Transilvania pregătește obligațiuni de până la 350 de milioane de euro

Stoxx Europe 600 s-a depreciat cu 0,52% la închidere, până la 390,54 de puncte. Ieri, indicele a suferit un declin de 1,1%, cel mai amplu la nivelul unei singure ședințe începând cu 22 martie, potrivit MarketWatch.

La Frankfurt, referința DAX 30 a coborât cu 0,94%, o depreciere apropiată fiind consemnată și de FTSE 100, principalul indice al bursei londoneze.

CAC 40 (Paris) și FTSE MIB (Milano) au închis pe minus cu 0,31%, respectiv 0,71%. Indicele italian s-a apreciat cu până la 1% pe parcursul zilei, înainte să intre în teritoriu negativ.

La evoluția de astăzi a contribuit și anunțul Departamentului american de Comerț, potrivit căruia administrația Trump analizează impunerea unei taxe de până la 25% pentru importurile de vehicule și componente auto. Informația a reaprins temerile privind declanșarea unui război comercial între SUA și partenerii economici externi și a provocat un val de vânzări pe acțiunile companiilor auto.

Indicele european de sector, Stoxx Europe 600 Automobiles & Parts, a suferit un declin de 1,84%. Dintre emitenți, acțiunile Renault s-au depreciat cu 1,68%, cele ale BMW cu 1,69%, în timp ce titlurile Daimler și Continental s-au devalorizat cu 2,77%, respectiv 1,16%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
evolutii
donald trump
kim jong un
reuniune