Bursele europene încep săptămâna cu noi scăderi

Bursele europene încep săptămâna cu noi scăderi
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 oct 2020

Bursele europene au început săptămâna cu scăderi, în contextul în care evoluția îngrijorătoare a cazurilor de Covid-19, un nou val de restricții și incertitudinile legate de Brexit rămân în atenția investitorilror.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La nivel global, numărul cazurilor de Covid-19 a depășit 40 de milioane, potrivit datelor publicate luni de Johns Hopkins University. În ultimele zile, autoritățile europene au anunțat noi restricții pentru a limita numărul îmbonăvirilor. Spre exemplu, Austria a anunțat astăzi că, începând de vineri, adunările vor fi limitate la maximum șase persoane în spațiile închise și la maximum 12 persoane în spațiile deschise.

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ședința de luni cu un declin de 0,3%. Săptămâna trecută, indicele a pierdut 0,8%.

Indicele CAC 40 al bursei de la Paris a pierdut 0,13%, indicele Dax (Frankfurt) a pierdut 0,42%, iar bursa londoneză a coborât cu 0,59%.

Pe parcursul ședinței, o eroare tehnică întâmpinată de operatorul bursier Euronext a condus la oprirea temporară a tranzacționării pe mai multe piețe, inclusiv Paris, Amsterdam și Lisabona. Tranzacțiile au fost reluate.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus