Acțiunile europene câștigă teren, pe fondul speranțelor legate de aprobarea unui vaccin anti-Covid

Acțiunile europene câștigă teren, pe fondul speranțelor legate de aprobarea unui vaccin anti-Covid
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 oct 2020

Acțiunile europene au închis în urcare vineri, recuperând parțial declinul din prima parte a săptămânii, în contextul așteptărilor privind lansarea pe piață a unui vaccin împotriva Covid-19 în următoarele luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Gigantul farmaceutic american Pfizer, care dezvoltă un vaccin candidat împreună cu compania germană BioNTech, a transmis că va ști dacă vaccinul este eficient împotriva Covid-19 până la finele lunii octombrie, estimând că va solicita autorizația de folosire de urgență în noiembrie.

Acțiunile Pfizer s-au apreciat cu 2,2% în urma informațiilor, iar titlurile BioNTech cu 3,2%.

Coronavirus: Comisia Europeană anunță - cum și cine va fi vaccinat în primul val CITEȘTE ȘI Coronavirus: Comisia Europeană anunță - cum și cine va fi vaccinat în primul val

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a urcat cu 1,26%, până la 367,48 puncte, după un declin de 2,1% joi, cel mai amplu din ultimele peste trei săptămâni. La nivelul întregii săptămâni, indicele a pierdut 0,8%, în condițiile în care a încheiat pe minus trei din cele cinci ședințe de tranzacționare.

Creșterea rapidă a numărului de infecții cu noul coronavirus pe continent și reintroducerea restricțiilor în mai multe țări a alimentat temerile legate de dimensiunea impactului economic generat de pandemie.

FTSE 100, principalul indice al bursei de la Londra, s-a apreciat cu aproape 1,5% astăzi, în pofida comentariilor premierului Boris Johnson referitoare la acordul comercial post-Brexit negociat cu UE. Johnson a declarat că Marea Britanie trebuie să se pregătescă pentru un Brexit fără un acord comercial și a indicat că suspendă negocierile până când UE își va schimba poziția, potrivit Reuters.

Indicele DAX de la Frankfurt a avansat cu 1,62%, CAC 40 de la Paris cu 2,03%, iar indicele FTSE MIB de la Milano cu 1,70%.

La New York, principalii indici se apreciau cu 0,24% până la 0,80% la puțin timp după închiderea tranzacțiilor în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
vaccin pfizer
vaccin covid-19
coronavirus