Bursele europene închid pe verde pentru a patra zi consecutiv, pe fondul datelor pozitive din China

Bursele europene închid pe verde pentru a patra zi consecutiv, pe fondul datelor pozitive din China
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 apr 2016

Acțiunile europene au crescut miercuri pentru a patra ședință consecutiv și au închis cu cel mai mare câștig zilnic din ultima lună, în condițiile în care datele peste așteptări referitoare la comerțul internațional al Chinei au atenuat temerile investitorilor legate de încetinirea economiei globale, scrie MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 2,5%, cea mai mare creștere zilnică începând cu 11 martie. Bursa de la Paris a încheiat cu un câștig de 3,3%, piața de capital londoneză a urcat cu 1,9%, iar bursa de la Frankfurt, cu 2,7%.

Creșterile au fost susținute de datele pozitive din China, ale cărei exporturi au avansat în martie, pentru prima dată în ultimele nouă luni, semn că economia globală ar putea fi mai robustă decât era estimat inițial. Exporturile Chinei au urcat cu 11,5% în martie, după o scădere de 25,4% în luna anterioară. Analiștii se așteptau la o creștere de circa 8,5%.

Statul asiatic este unul dintre cei mai mari consumatori de resurse naturale la nivel mondial, astfel că informațiile pozitive referitoare la evoluția economiei chineze se reflectă în creșterea acțiunilor producătorilor de materii prime. În cazul companiilor listate în Europa, cele mai mari câștiguri au fost consemnate pentru Anglo American, care a avansat cu 11,05%, urmat de ArcelorMittal, cu o creștere de 9,62% și Rio Tinto, care a închis pe plus cu 7,6%.

Volatilitate ridicată a prețului petrolului în avanpremiera întâlnirii marilor producători de la Doha CITEȘTE ȘI Volatilitate ridicată a prețului petrolului în avanpremiera întâlnirii marilor producători de la Doha

Și companiile energetice și-au continuat avansul miercuri, în pofida faptului că prețul petrolului a pierdut din câștigul de peste 4% înregistrat cu o zi în urmă, ca urmare a declarațiilor contradictorii cu privire la așteptata reuniune de la Doha dintre OPEC și alți mari exportatori.

Acțiunile Tullow Oil au crescut cu 11,5%, compania franceză Total a urcat cu 4%, iar Statoil, cu 3%.

În sectorul bancar, instituțiile italiene au dat tonul pentru a treia ședință consecutiv, urmare a informațiilor privind înființarea unui fond de circa 5 miliarde de euro pentru susținerea băncilor cu probleme.

Titlurile Monte dei Paschi di Siena au încheiat pe plus cu 11,8%, acțiunile Banca Popolare dell’Emilia Romagna Scarl s-au apreciat cu 11,5%, iar Banca Popolare di Milano Scarl a crescut cu 7,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni
evolutii
inchidere