Bursele europene și-au revenit miercuri și au închis în creștere, susținute de declarația privind bugetul din Marea Britanie pe 2024

Bursele europene și-au revenit miercuri și au închis în creștere, susținute de declarația privind bugetul din Marea Britanie pe 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2024

Bursele europene și-au revenit miercuri și au închis în creștere, în timp ce investitorii din Marea Britanie au analizat declarația privind bugetul anului 2024, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat cu 0,4%, majoritatea sectoarelor și burselor majore fiind în teritoriu pozitiv, scrie News.ro.

Un inginer chinez de la Google, acuzat de furtul tehnologiei AI CITEȘTE ȘI Un inginer chinez de la Google, acuzat de furtul tehnologiei AI

Acțiunile tehnologice au urcat cu 1,35%, sectorul determinând, de asemenea, câștiguri în Statele Unite, în timp ce acțiunile sectorului media au scăzut cu 0,5%.

Bugetul Regatului Unit a fost prezentat de ministrul britanic de Finanțe, Jeremy Hunt, acesta conținând anunțuri privind eliminarea statutului fiscal nedomiciliat, precum și o reducere a asigurărilor naționale.

Investitorii evaluează, de asemenea, audierea președintelui Fed, Jerome Powell, în fața Comisiei pentru Servicii Financiare a Camerei reprezentanților, de miercuri.

Powell a spus din nou că se așteaptă ca ratele dobânzilor să înceapă să scadă în acest an, dar nu este clar când.

Piețele din Asia-Pacific au avut miercuri evoluții mixte, acțiunile din Hong Kong conducând câștigurile în regiune cu peste 2%.

Acțiunile din China continentală au scăzut, trimițând indicele CSI 300 în declin cu 0,6%, după o scădere peste noapte a titlurilor tehnologice pe Wall Street, condusă de Apple, în urma unui raport conform căruia vânzările de iPhone au scăzut în China.

Indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 0,43%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,1%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,28%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 0,66%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 0,79%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni