Cădere istorică a PIB-ului Japoniei

Cădere istorică a PIB-ului Japoniei
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2020

Produsul Intern Brut al Japoniei a înregistrat în al doilea trimestru o cădere de 7,8% comparativ cu trimestrul precedent, ca urmare a impactului pandemiei de coronavirus, un plonjon istoric care marchează totodată cel de al treilea trimestru consecutiv de contracție pentru cea de a treia economie a lumii, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această cădere de 7,8%, conform datelor preliminare publicate luni de guvernul nipon, vinde după o contracție de 0,6% în primul trimestru și una de 1,9% în ultimul trimestru al anului trecut, care au marcat intrarea Japoniei în prima recesiune de după 2015. Definiția tehnic a recesiunii este două trimestre consecutive de contracție a PIB-ului, arată Agerpres.

Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent CITEȘTE ȘI Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent

Contracția de 7,8% înregistrată în perioada aprilie-iunie 2020 este de asemenea și cea mai brutală cădere a PIB-ului Japoniei de la debutul publicării datelor statistice cu privire la acest indicator, în 1980.

Majoritatea analiștilor intervievați de agenția Bloomberg se așteptau la un recul mai modest, de 7,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
pib