Cetelem estimează un avans al volumului de credite de 36% în acest an, până la 1,365 miliarde lei

Cetelem estimează un avans al volumului de credite de 36% în acest an, până la 1,365 miliarde lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2017

Instituția financiară nebancară Cetelem România, parte din grupul francez BNP Paribas Financial Services, estimează un avans de 36% al volumului de credite acordate în acest an, până la 1,365 miliarde lei (300 milioane euro), pe fondul avansului salariilor, al scăderii șomajului și al îmbunătățirii procedurilor de obținere a unui credit, potrivit informațiilor furnizate joi de reprezentanții companiei, la solicitarea News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania a înregistrat anul trecut un volum total al creditelor de 1,004 miliarde lei.

”Volumul total al creditelor acordate anul trecut a fost de 1,004 miliarde lei. Pentru acest an, estimăm un avans de 36%, până la 1,365 miliarde lei”, a declarat, pentru News.ro, directorul financiar al Cetelem, Simona Dumitrescu.

Principalele motive ale acestei estimări pozitive le reprezintă creșterile salariale și scăderea șomajului în România, a explicat directorul general adjunct al Cetelem, Laurent Claudel.

”Creșterea salariilor și scăderea nivelului șomajului sunt primele două motive pentru care estimăm un avans în acest an”, a afirmat Claudel.

VIDEO Primarul din Târgoviște amenință KFC Germania cu tribunalul după ce compania a filmat în Turnul Chindiei un clip publicitar considerat jignitor CITEȘTE ȘI VIDEO Primarul din Târgoviște amenință KFC Germania cu tribunalul după ce compania a filmat în Turnul Chindiei un clip publicitar considerat jignitor

Câștigul salarial mediu net la nivel național a crescut cu 1% în luna aprilie față de nivelul din luna precedentă, până la 2.366 lei (522 euro), nivel record istoric, potrivit datelor publicate recent de Institutul Național de Statistică (INS). Totodată, numărul de șomeri a scăzut în a patra lună a acestui an cu 7.087 față de luna precedentă, până la 470.887, nou nivel minim din 1994, de când există statistici pe această temă.

În plus, Cetelem a făcut o revizuire a proceselor de acordare a creditelor, astfel că acestea au devenit mai rapide, numărul documentelor necesare fiind mai puține, verificarea veniturilor putând fi făcută online, prin interogarea bazei Fiscului.

Totodată, compania a înregistrat un avans de 30% al volumului de credite acordat în primele trei luni ale acestui an, până la 270 milioane lei.

Rata creditelor neperformante a ajuns la 8,9% în primul trimestru, în scădere față de cea raportată în primele trei luni ale anului trecut, de circa 13%. La nivelul întregii piețe, care include și creditele acordate de bănci, rata creditelor neperformante este estimată la 9,5%.

Valoarea medie a unui credit de nevoi personale acordat de Cetelem este de 17.000 de lei, iar pentru achiziția unui automobil de 40.000 de lei, dar există și credite de 500.000 de lei, potrivit reprezentanților companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cetelem
credite