MedLife și Conpet au fost incluse în proiectul InvestingRomânia lansat de BVB

MedLife și Conpet au fost incluse în proiectul InvestingRomânia lansat de BVB
scris 22 iun 2017

MedLife și Conpet, companii intrate în componența indicelui BET în urmă cu trei luni, sunt cei mai noi membri ai proiectului InvestingRomânia, lansat recent de Bursa de Valori București (BVB). Portalul de informații financiare dedicat investitorilor ajunge astfel la 15 companii listate.

De la lansarea proiectului, în 11 aprilie, portalul a fost accesat de circa 35.000 de utilizatori care au generat aproximativ 100.000 de afișări de pagini, potrivit datelor BVB, care notează interesul crescut în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani.

Manager de fond: Problemele balonului creditării din China sunt în metastază CITEȘTE ȘI Manager de fond: Problemele balonului creditării din China sunt în metastază

Portalul a fost accesat atât de utilizatori din România, cât și din Polonia, Marea Britanie, Germania și SUA. Platforma publică informații de piață, având și un parteneriat cu agenția de presă Agerpres, iar analiști de la 10 bănci și case de brokeraj vor formula așteptări cu privire la rezultatele financiare ale companiilor.

Emitenții incluși până în prezent în proiect sunt Bursa de Valori București (BVB), BRD Groupe Societe Generale (BRD), Nuclearelectrica (SNN), Banca Transilvania (TLV), SIF Banat Crișana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), OMV Petrom (SNP), Electrica (EL), Romgaz (SNG), SIF Oltenia (SIF5), SIF Transilvania (SIF3), Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN), MedLife (M) și Conpet (COTE).

Selecția companiilor incluse în proiect este una extrem de riguroasă, spune șeful operatorului pieței de capital de la București.

“Pentru ca o companie să fie selectată în proiect, BVB a luat în considerare o serie de criterii cum ar fi raportarea prin noul sistem IRIS atât în limba română, cât și în limba engleză, o bună guvernanță corporativă și acoperirea de către minimum doi analiști financiari,” a explicat Sobolewski.

Pe bursele mature, publicarea rezultatelor financiare ale companiilor listate antrenează volume și volatilitate în piață, în măsura în care investitorii se raportează nu numai la performanța companiilor raportată la perioadele anterioare, ci și la țintele bugetate de emitenți și la estimările analiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
conpet
bvb
investingromania
portal informatii financiare